Grand Theft Auto'nun dağıtımcısı Take-Two Interactive rekor gelir açıkladı

Grand Theft Auto'nun dağıtımcısı Take-Two Interactive rekor gelir açıkladı

Grand Theft Auto serisinin eminim her oyuncunun belleğinde ayrı bir yeri vardır. Öyle ki, serinin 5'inci oyunuyla tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olma ünvanını da elde eden GTA serisi başarılı yükselişini hala sürdürüyor. Henüz PC platformuna bile gelmemesine rağmen inanılmaz başarılar elde eden GTA V, hem yapımcısı Rockstar Games'i, hem de dağıtımcısı Take-Two Interactive'i ihya ediyor.

İçerisinde noel sezonunu da kapsayan son çeyrek sonuçlarını açıklayan Take-Two Interactive Software, beklentileri bile alt üst etti. Net geliri geçtiğimiz yıla göre yüzde 24'lük bir artışla 954 milyon dolar olan Take-Two Interactive, Grand Theft Auto ile birlikte Civilization, Max Payne, BioShock, NBA 2K, WWE, Midnight Club gibi efsanevi başka oyunları da portföyünde barındırıyor.

Beklentileri aşan sonuçlara, tatil sezonunda artan dijital satışların ciddi etkisi olduğu da konuşuluyor. Grand Theft Auto V'in, 45 milyon kopyadan fazla satmayı başardığı da söyleniyor. Oyunun bu yıl PC versiyonu, PlayStation 4 ve Xbox One versiyonuyla birlikte, 2015 yılında gelirlerini milyar dolarlık seviyeye taşıması çok da zor gözükmüyor.

Rakamların böyle gelmesiyle birlikte eş zamanlı olarak, Rockstar Games'in oyun geliştirme stüdyosu şeflerinden Leslie Benzies, resmi bir ağız olarak ilk kez Grand Theft Auto 6 ismini telafuz etti. Oyunun şimdilik neye benzeyeceğini kendisinin de bilmediğini belirten Benzies, GTA serisi için akıllarında en az 45 yıl yetecek kadar fikir olduğunu açıkladı. İşin esprisi tabii ki bir yana, GTA'nın 6'ıncı versiyonunun gelmesi bu başarı göz önüne alındığında sürpriz olmayacak. Leslie Benzies, şu anda odak noktalarının ise GTA Online olduğunu da son olarak sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.