Flipboard'un rakibi, Tokyo merkezli SmartNews tüm dünyada kullanıma açıldı

Flipboard'un rakibi, Tokyo merkezli SmartNews tüm dünyada kullanıma açıldı

Dijital içerik tüketiminde yeni bir devir başlattığını söyleyebileceğimiz Flipboard'a rakip olan Tokyo merkezli mobil uygulama SmartNews bugün itibariyle tüm dünyada iOS ve Android platformunda kullanıma açıldı.

İlk olarak 2012 yılında sadece Japonya'daki kullanıcılara sunulan uygulama yaklaşık 2 yıl sonra, 2014 Ekim ayında Amerika'da yayına başlamıştı. Ancak şirketin özellikle Ağustos 2014'te atağa kalktığını söylemek lazım, çünkü uygulama o ay Japonya'da büyük bir televizyon reklam kampanyası başlatmış, bir yandan da platform üzerinde reklam ağını aktifleştirmişti. Amerika'da yayına başlamasının ardından 3 ay gibi kısa bir sürede 1 milyon aylık aktif kullanıcı kazanan uygulama bugün Türkiye'de dahil olmak üzere 150 ülkede kullanıma açıldı.

smartnews

SmartNews'u Flipboard dahil rakiplerinden ayıran özelliği şirketin kendi içinde geliştirdiği özel algoritması. Bu algoritma ile kullanıcıların seçtiği kanallardan en doğru saatlerde onlara en yeni haberler gösterilmeye çalışılıyor.

Şirketin kurucu ortaklarından olan Kaisei Hamamoto'nın yaptığı açıklamaya göre büyük veri üzerinde çalışan ekipleri var. Amaçları arka planda editör ekibi oluşturmadan ve şirket bünyesinde bu iş için personel istihdam etmeden geliştirdikleri algoritmalar sayesinde kullanıcıların kişisel özelliklerine en uygun haberleri seçmek ve bunları ekranlarında doğru anlarda doğru belirginlikte göstermek. Kaisei Hamamoto şirketin temel felsefesini ve vizyonunu böyle özetliyor.

smartnews-app-1

Uygulamayı ilk açtığınızda oldukça sade bir ekrana sahip. Sabah, öğle ve akşam için yeni haberlerin ve günün önemli gelişmelerinin size sunulmasını istediğiniz saati detaylı bir şekilde seçebiliyorsunuz. Ardından ana sayfada başka birşeyle uğraşmadan haberler size gösterilmeye başlanıyor. Flipboard'taki gibi çeşitli kanallar ve haber ajanslarını kanallarınız arasına ekleyerek onlardan gelen haberler seçilerek size gösteriliyor.

Şubat 2015'te 10 milyon indirilmeye ulaştığını açıklayan uygulama, arkasındaki felsefesi ve sadeliği ile gelecek vaad ettiğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.