Çin'in mobil internet kullanıcı sayısı 557 milyonu geçti!

Çin'in mobil internet kullanıcı sayısı 557 milyonu geçti!

internet Ag Bilgi Merkezi CNNIC cin internet kullanici sayisiÇin kamu kurumlarından biri olan İnternet Ağ Bilgi Merkezi (CNNIC) ülkedeki internet kullanıcı sayılarına dair önemli rakamlar açıkladı. Söz konusu rakamlar Çin'in tek başına ayrı bir dünya olduğunu göstermeye fazlasıyla yetiyor.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin, Aralık 2014 sonundaki rakamlara göre 649 milyon internet kullanıcısına sahip. Ülkedeki internet yaygınlığı yüzde 47.9 Mobil internet kullanıcı sayısı 557 milyona ulaşmış ve bir önceki yıla göre yüzde 11.4 büyüme sözkonusu.cin mobil  internet kullanici sayisi istatistik

Avrupa Birliği ülkelerinin toplam nüfusunun 2014 başında 507 milyon, ABD'nin nüfusunun 2014 yazında 320 milyon civarında olduğu düşünülürse Çin'in internet ve mobil dünya için ne denli büyük bir pazar olduğu daha net görülebiliyor.

Mobil mesajlaşma uygulamaları oldukça yaygın

Çin'deki mobil mesajlaşma uygulamaları da oldukça yaygın. Mobil internet kullanıcılarının yüzde 90.6'sı herhangi bir mobil mesajlaşma uygulaması kullanıyor. Mobilde seyahat rezervasyonu en hızlı gelişen uygulama kategorisi olmuş ve geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 oranında büyüme göstermiş.

Mobil ödeme uygulamalarının kullanımı yüzde 73.2 oranında artarken, mobil bankacılık tarafında da yüzde 69.2 artış sağlanmış. İnternetten fiziksel dünyaya sunulan hizmetlerde büyük şehirlerde yüzde 39.2 oranında artmış.

Çin'in Ali Baba, Tencent ve Xiaomi gibi girişimlerin son dönemdeki ataklarıyla mobil internet ve mobil finans tarafında daha aktif bir pazar haline geldiği malum. Zira bu şirketler aktif mobil kullanıcı sayılarına paralel bir büyüme gösteriyor ve Çin'in geleceği için oldukça önemli bir yer tutuyor.

Hatırlatmak gerekirse Çin, geçtiğimiz yıl 618 milyon internet kullanıcısına ve 500 milyon mobil internet kullanıcısına sahip olduğunu açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.