'Uygun fiyatlı' 3D tarayıcı Matter and Form [Video]

Son yılların en büyük trendi üç boyutlu yazıcılar ve tabii ki üç boyutlu tarayıcılar. Akla hem ileri teknoloji hem de yüksek fiyatlarıyla gelen bu cihazlar artık gün geçtikçe tüketicilere daha yakın hale gelmeye başlıyor. Cihazların yükselen teknolojisi ile ters orantılı olacak şekilde fiyatları da düşüyor.

Bir sanayi devrimi olarak görülen 3 boyutlu yazıcı ve 3 boyutlu tarayıcı teknolojilerinin, artık birer son tüketici ürünü olarak kabullenmiştik. Fakat 3D tarayıcılar için bugüne dek aynı şeyi söylememiz mümkün değildi ancak rüzgarın yönü, Kanada merkezli Matter and Form'un 3D Scanner ürünü ile işler değişecek gibi gözüküyor. Ortaya bir Indiegogo projesi olarak ortaya çıkan ve bugünlere kitle fonlama aracılığıyla gelen Matter and Form 3D tarayıcı, son tüketicinin satın alabileceği uygun fiyatlı bir yapıyla karşımıza çıkıyor. Ürünün firma sitesindeki satış fiyatı 600 ABD doları.

3 kilogram ağırlığa kadar, 25 cm yükseklikteki ve 18 cm'lik çapında olan objeleri tarayabilen 3D tarayıcı, tarama işlemini 5 dakikanın biraz altında tamamlamayı başarıyor. Üstünde aşağı ve yukarı eksende hareket eden HD CMOS sensörlü 2 adet lazer optik bulunan Matter and Form'un 3D tarayıcısı, objeyi taradıktan sonra STL, OBJ, PLY, XYZ formatlarında size çıktıları veriyor. Sonrasında ise bu formatlarla 3 boyutlu yazıcılardan çıktı almanız mümkün oluyor.

Cihazın çalışması için önerilen teknik özellikler en az i5 işlemci ve 4GB olarak belirlenmiş. Windows 7 üstünde desteklenen platformun Mac OS versiyonun ise yakında piyasada olacağı bilgisi mevcut. Hemen aşağıda ofisimizde çektiğimiz kısa Matter and Form videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.