Google Ventures: Girişim fikrinizi 40 saat içinde üretip test edebilirsiniz

Google Ventures: Girişim fikrinizi 40 saat içinde üretip test edebilirsiniz

google ventures girisim ipuclari2014'te 57 şirkete yatırım yapan Google Ventures, yeni girişimlerin başarıya ulaşması için uyguladığı The Design Sprint adlı yol haritasını açıkladı. Beş günlük bir uygulama sürecine yayılan yöntemler girişimcilerin kritik soruları cevaplamasına yardımcı olacak nitelikte.

Yeni girişimlerin başlangıçta daha az hata yapmasını isteyen Google Ventures, The Design Sprint ile tasarım, prototip ve test aşamalarını geliştirmeyi amaçlıyor. Girişimlere müşterilerin gözünden bakıyor ve strateji, inovasyon, tasarım, hatta davranış bilimleri gibi önemli açılardan sorular soruyor.

Google, bu özel test süreci aylar sürecek uzun tartışmaları 5 gün içinde çözmeyi amaçlıyor. Minimal bir ürün çıkarmadan bile prototip üzerinden önemli veriler elde edilebileceğini söylüyor. Herhangi bir fikri 40 saat gibi bir sürede üretip test edebilmenize olanak tanıyor.

The Design Sprint'in sadece teorik bir tecrübe olmadığını ve Google Ventures'ın belli girişimlerde uygulandığını hatırlatalım ve 5 günlük programı şöyle özetleyelim;

  1. Pazartesi: Sorunun paketini açılır
  2. Salı: Farklı çözümler kağıt üzerinde taslağa dökülür
  3. Çarşamba: Fikirlerin test edilebilir hipotezlere nasıl dönüştürülebileceğine karar verilir
  4. Perşembe: En yüksek doğruluk oranıyla bir prototip hazırlanır
  5. Cuma: Gerçek insanlarla (kullanıcılarla/müşterilerle) testler yapılır.

Google kitaplaştıracağı bu bilgileri detaylı şekilde almak için gv.com/sprint sayfasından epostanızı bırakabilirsiniz. Ayrıca şuradaki Google Ventures'ın 6 tasarım sürecine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.