İçeriğe odaklanan Line.do, aylık 2 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı

İçeriğe odaklanan Line.do, aylık 2 milyon tekil ziyaretçiye ulaştı

Bir Startup Kitchen projesi olan Line.do, farklı tarzdaki sunumuyla beraber ülkemizin yeni nesil içerik platformları arasında öne çıkanlardan biri konumunda.

Dün gece yeni tasarımına geçiş yapan Line.do, ekipten aldığımız güncel bilgiye göre aylık ortalama 2 milyon tekil ziyaretçi rakamına ulaşmış.

Trafiğinin yüzde 80 gibi oldukça büyük bir kısmını sosyal medya kanallarından yakalayan platform, içeriklerinin viral etki yaratması noktasında da başarılı gözüküyor.

Diğer yandan mobil trafiği yüzde 45 seviyelerinde seyreden Line.do ziyaretçilerinin yüzde 70'i 'sadık okuyucu' kategorisinde. Line.do günde ortalama 200 yeni üye kazanırken okuyucuları da ortalama olarak 4 dakikanın üzerinde sitede zaman geçiyor.

İstatistikleri bir kenara bırakacak olursak; Line.do son olarak arayüz tasarımında bir takım değişikliklere giderken özellikle zaman tünelinde önemli sayılabilecek geliştirmelere imza atmış.

Ekibin yaptığı a/b testing ve bir takım analizler sonucunda içeriklerin uzunluk ve tipine göre insanların zaman tünelinde tercih ettiği dağılımı optimize eden platform; siz farketmeseniz de farklı içeriklerde farklı dağılım seçeneklerini tercih ediyor.

line-do-gorsel

Türkçe dışında farklı dil seçenekleri de sunan Line.do okuyucularının ülkelere göre dağılımına bakacak olursak yüzde 93 ile Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Türkiye sonrasındaysa Fransa, Belçika, Lüksemburg ve İspanya geliyor.

Söz konusu yenilikle beraber sosyal paylaşım, sayfa gezinme ve okunabilirliği arttırmayı hedefleyen Line.do'da son eklenen, en popüler ve öne çıkan içeriklere ayrı sayfalar altında ulaşabiliyorsunuz. Bunun dışında okuyucularına kategori bazlı bir ayrım da sunan Line.do, içeriklerin yani zaman tünellerinin embed edilebilmesi özelliğiyle öne çıkıyor. Bunun dışında gelir modelini 'native reklam' seçeneklerine dayandıran platform hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.