Yerli malı, retro bir araba yarışı oyunu: Pixel Race

Yerli malı, retro bir araba yarışı oyunu: Pixel Race

Belirgin pixel'leriyle dikkat çeken, öne çıkan grafikler yerine sade görünümü ve kolay anlaşılabilir olmasıyla oyun severleri etkilemeye çalışan retro (ve bir nevi indie) oyunlar hakkında sizlere daha önce uzun uzun bahsetmiştik.

Bu yazımızın konusu da tamamen yerli malı olan, hem Android hem de iOS cihazlarınızda oynayabileceğiniz Pixel Race.

Akın Öğünç ve Nedim Arabacı tarafından geliştirilen Pixel Race oyununun çıkış hikayesi de oldukça ilginç. İlk versiyonu tamamen eğlence olsun ve ofis içinde oynansın diye Impact oyun motoru kullanarak geliştirilen Pixel Race, oyunu web üzerinde deneyen ofis çalışanlarından gelen olumlu tepkiler sonrası Cocos2D ile önce iOS sonra da Android platformuna uyumlu hale getirilmiş.

Pixel'lerden oluşan 4 çeşit arabanın bulunduğu oyunun amacı, giderek hızlanan parkurdaki duvarlardan kaçıp olabildiğince yuvarlak 'coin' toplayarak sonsuz uzunluktaki yarışa devam edebilmek.

Yarış esnasında topladığınız puanlarla arabanızı değiştirebilir; silah, görünmezlik, fazladan can veya coin seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bunun haricinde arabaların zaman geçtikçe küçüldüğü ve hızlarının da arttığı Pixel Race, başarılı olması zor bir oyun diyebiliriz. Öyle ki, oyunda şu an en fazla puan toplayan oyuncu 394'e ulaşırken oyunun geliştiricileri 100 puanda takılı kalmış. :)

Gelir modeli: kullanıcıyı rahatsız etmeyecek reklamlar

iOS versiyonu 10 binin üzerinde indirilen Pixel Race, gelir modeli olarak reklamı, AdMob altyapısıyla, tercih ediyor. Ancak oyunun geliştiricileriyle konuştuğumuzda Pixel Race'den gelir elde etme önceliklerinin olmadığını, bu sebeple parkur içinde oyun zevkini bozmamak adına reklam koymadıklarını paylaştırlar.

Bir 'hobi projesi' olan Pixel Race'i ücretsiz olarak iOS ve Android cihazlarınızda deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.