Tumblr, sanatçılara daha fazla gelir sağlayacak Creatrs programını duyurdu

Tumblr, sanatçılara daha fazla gelir sağlayacak Creatrs programını duyurdu

Tumblr oldukça ilginç bir kitleyi barındıran bir servis. Çok sayıda yaratıcı bloğa ev sahipliği yapan platform, bu blog sahiplerinin ürettikleri içerikten daha fazla gelir elde etmesi ve daha fazla üretmesi için Creatrs isimli programını duyurdu.

Creatrs programında sistem biraz farklı çalışıyor. Tumblr'da blog tutan sanatçıların daha önce yaptıkları işler ve tarzları göz önüne alınarak onlara Tumblr'ın anlaşmalı olduğu şirketlerden biri için kendi tarzında bir iş üretmesi öneriliyor. Bu çalışma tamamlanıp yayınlandıktan sonra üreticiye bunun için bir ücret ödeniyor.

tumblr_nc5sggPVPM1qz7r02o1_500

Creatrs kapsamında AT&T için  Matthew Williamson tarafından yapılan gif.

Program şu an için henüz kapalı beta aşamasında ve Tumblr'ın kendi seçtiği sanatçılarla ve markalarla test ediliyor. Ancak şirketin aktardığına göre yapı 6 aydır test ediliyor ve oldukça başarılı sonuçlar alınmış. 6 ay içerisindeki zaman diliminde üreticilere yaklaşık 250 bin dolarlık ödeme yapılmış. Programa dahil olanlar arasında AT&T, Gap, Axe, Olay gibi ünlü markalar yer alıyor. Program yakında tüm kullanıcılara açılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.