Campuswings, tıpkı Facebook gibi sadece üniversite öğrencilerini bir araya getirmek için yola çıkıyor. Ancak ortada çalınan örğrenci bilgileri yok ve Facebook gibi işe webden değil, mobilden başlıyor.
Android ve iOS uygulamaları kısa süre önce yayınlanan bir mobil sosyal ağ Campuswings'e sadece .edu uzantılı e-posta adresleriyle kayıt olunabiliyor. Aldığımız bilgiye göre Türkiye'de 5.5 milyon üniversite öğrencisi bulunuyor. Bunların yüzde 85'i de sosyal medyayı mobilden aktif olarak kullanıyor.
Campuswings'in kurucusu Anıl Altun, Zuckerberg gibi üniversitenin öğrenci bilgilerini ele geçirerek işe başlamamış. İlk aşamada 4 üniversiteden 150 kadar öğrenciyle test edilen sosyal ağ, özellikle kulaktan kulağa pazarlama yoluyla büyümeyi amaçlıyor.
Öğrencilerin dersler, etkinlikler, mekanlar, duyurular hakkında bilgi alabildiği uygulama, kullanıcılarının kampüste olup bitenden kolayca haberdar olmasını sağlıyor. Kimseyi takip etmeden ve arkadaş olmadan kendi kampüsüne seslenmek ve başka kampüslerle etkileşime geçmek de mümkün.
Kullanıcı profilleri arasındaki etkileşimse daha dikkat çekici. Zira Campuswings'de fotoğraflarınıza kimin baktığını görebiliyorsunuz. Yakında eklenecek 'Kim bu?' özelliği ise yakın mesafedeki kişilerin kim olduğunun bilinmesini sağlayacak.
Global Student Entrepreneur Awards (GSEA) etkinliğinde 2. olarak Teb Girişim Evi'nden 1 yıllık ofis kazanan girişimin şimdilik herhangi bir kazancı yok. Öğrencilerin uygulama içinde yapacağı satışlardan, öğrencilere satış yapmak isteyen marka ve organizatörler üzerinden ve kurumsal hesaplar üzerinden para kazanmayı umuyor.
Yoluna 4 kişilik bir ekiple devam eden Campuswings'in Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı muallak ama şansını ABD'de, Facebook'un çıktığı topraklarda da denemek istiyor.
Uygulamayla ilgili yorumlarınızı ve Campuswings'in geleceğine dair tahminlerinizi bekliyoruz.