GP Bullhound'a göre 2015 yılında takip edilecek girişimler ve trendler

GP Bullhound'a göre 2015 yılında takip edilecek girişimler ve trendler

GP Bullhound 2015 yılı için tahminler raporunu yayınladı. Geçtiğimiz yıl, iç mekan odaklı iletişim (iBeacon'lar gibi), sosyal mesajlaşma, dikey pazaryeri gibi trendlerle ilgili isabetli tahminlerine atıfta bulunan rapor, 2015 yılı için tahminlerinde izlenmesi gereken girişimlere de geniş yer ayırıyor.

GP Bullhound'a göre 2015 yılının yükselişine devam etmesi beklenen trendlerinin başında baştan uca hizmetlerin (End to End -E2E) yapı bozumunun devam etmesi geliyor. Bu alanda başı çeken Uber ve Airbnb gibi birçok girişimi farklı alanlarda görmeye devam edeceğiz. Yani ulaşım ve konaklama ile birlikte perakende, emlak, açık artırma, dağıtım gibi alanlar da bundan pay alacak. GP Bullhound'a göre bu alanda izlenmesi gerek 12 girişim ise şu şekilde sıralanıyor:

  • auctionata: Online açık artırma platformu
  • BlaBlaCar: Avrupa'nın en büyük araç paylaşım girişimi
  • DogVacay: Köpek bakımı için Airbnb servisi
  • housekeep: Londra'nın online temizlik servisi
  • oDesk: Freelance çalışanlar ve işverenler için P2P pazaryeri
  • Redfin: Online emlak danışmanlığı
  • ThredUP:İkinci el moda alışverişi sitesi
  • Vestiaire Collective: Lüks markalar için ikinci el alışveriş sitesi
  • Vint: Mobil kişisel fitness koçluğu
  • washio: Talebe göre online yıkama ve kuru temizleme servisi

blablacar-team

GP Bullhound'ın tahminlerine göre 2015 yılında nesnelerin internetinin gerçek potansiyeli hakkında bir fikir edinmeye başlayacağız ama hayalimizdeki akıllı evler için biraz daha beklememiz gerekecek. Apple'ın yeni bir TV ile endüstriye yeni bir yön vermesi de olası. GP, 2015 yılında takip edilmesi gereken nesnelerin interneti (IoT) girişimlerini şu şekilde sıralıyor; AylaEVRYTHNGfitbugHEXOSKINKolibreeKovertMisfitmobicamyfitnesspalnetatmoWithingszoundindustries.

Geçtiğimiz yıl sonunda Apple'ın gelişiyle taşların yerinden oynaması beklenen bir diğer endüstri olan ödeme sistemleri de yine GP Bullhound'ın 2015 yılı için dikkat çektiği alanlar arasında. Snapchat ve Twitter'ın ardından daha fazla geleneksel sosyal medya şirketinin para transferi atılımını gerçekleştireceğini öneren GP Bullhound, adı Bitcoin olmasa da alternatif bir para biriminin bu alanda bayrağı taşımaya devam edeceğini söylüyor.

Uzunca süredir beklene 3 boyutlu baskının maliyetinin göreceli olarak düşmesi ve endüstriyel kullanımının önünü açacak gelişmeleri de 2015 yılında görmeye başlayacağımızı söylüyor GP Bullhound. Bunlara ek olarak dijitalin etkisiyle medya endüstrisinin dönüşümü devam ederken, ad-tech şirket ve ajanslarının sayısı artacak ve bu alanlardaki birleşme&satın alma hareketliliği sürecek. 2015'in kurumların bulut uygulamalarını tamamen benimseyeceği yıl olacağını söyleyen GP Bullhound, SaaS çözümlerinin çok daha hızla yayılmasını bekliyor. Hack'lenme skandallarının yılı olan 2014'ün ardından önümüzdeki bir yılda siber güvenlik girişimleri de önemini koruyacak.

Bahsedilen her bir alanla ilgili takip edilecek 12 girişim belirleyen GP Bullhound'ın aşağıda görebileceğiniz raporunda yüzün üzerinde girişim listeleniyor. Detaylar için incelemenizi tavsiye ederiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.