Dünyanın ilk 'aile robotu' olma iddiasındaki Jibo 25,3 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın ilk 'aile robotu' olma iddiasındaki Jibo 25,3 milyon dolar yatırım aldı

Etrafındaki insanları tanıyan ve onlarla etkileşime geçebilen sosyal robot Jibo, 25,3 milyon dolar yatırım aldı. RRE Ventures liderliğinde tura Samsung Ventures, CRV, Flybridge, Fairhaven, Two Sigma, Formation 8 ve Osage katılımıyla gerçekleşen tur, Jibo'nun birinci yatırım turu olma özelliğinde. Hatırlayacağınız gibi, 100 bin dolar fon hedefiyle bir Indiegogo kampanyası olarak başlayan Jibo projesi, kısa sürede bu hedefi aşarak 2,3 milyon dolar fon toplamayı başarmıştı.

Yatırımcılar tarafında da beklenenin üzerinde bir ilgi gören Jibo'nun yatırımla birlikte üretime geçmesi 499 dolarlık ön siparişleri yıl sonuna kadar teslim etmesi planlanıyor. Bununla birlikte 15 kişilik ekibin bu sene üç katına çıkarılması da planlar arasında. Kişisel bir robot olarak tasarlanan Jibo'nun için bir diğer kritik adımsa geliştiricilerin onunla çalışmaya başlaması.

Jibo'ya yeni yeteneklerin eklenmesi ve zenginleştirilmesi için önümüzdeki birkaç ay içinde geliştirici komünitesi oluşturma çalışmaları başlayacak. Geliştiricileri için Jibo simülatörleri de yıl ortasında dağıtılmaya başlanacak.

Jibo ile ilgili daha fazla detay için linki takip ederek önceki incelememizi görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.