Timeline uygulaması bir zaman tüneli şeklinde tarihi öğretecek

Şimdilerde zaman tüneli denildiğinde ilk akla gelen şey kuşkusuz Facebook. Ancak henüz çok yeni piyasaya çıkan Timeline uygulaması, bu algıyı kırabilecek güçte bir uygulama olmuş gibi gözüküyor.
Timeline uygulaması bir zaman tüneli şeklinde tarihi öğretecek

timeline-logoŞimdilerde zaman tüneli denildiğinde ilk akla gelen şey kuşkusuz Facebook. Ancak henüz çok yeni piyasaya çıkan Timeline uygulaması, bu algıyı kırabilecek güçte bir uygulama olmuş gibi gözüküyor.

Kullanıcılar için çok değerli bir içerik kütüphanesi sunmaya hazırlanan Timeline, pek çok tarihsel ya da günümüz gündem konularının geçmişlerini kronolojik olarak sunuyor. Bunu oldukça sade bir tasarımla, bir zaman tüneli üstünde gerçekleştiren mobil uygulamanın amacı tarihi de ön plana çıkarmak.

App Store'da yerini alır almaz en iyi yeni uygulamalar listesinde de hemen yerini alan San Francisco merkezli girişim Timeline, özellikle kullanıcı deneyimini de çok ön planda tutmuş bir uygulama. Şimdilik sadece iOS versiyonu bulunan uygulamanın Android versiyonu henüz yok. Fakat uygulamanın mobil web versiyonu  m.timeline.com sayesinde herkese açık olduğunu söyleyebiliriz.

timeline-featured

Timeline'da oldukça enteresan ve bilgi dolu içerikler mevcut. Mesela ilk giyilebilir teknoloji ürününün aslında 170 bin yıl önce icat edilmesi, Bitcoin'in ilk oluşumundan itibaren değeri ve yaşadığı olaylar, petrol fiyatlarının derinlemesine analizleri bile bulunuyor. Farklı kategoriler altında pek çok bilgiye erişebileceğiniz Timeline uygulaması, olaylarla ilgili bilgi sahibi olmanız açısından size ilgili haberin özet bilgisini de brief halinde sunuyor.

Uygulamayı AppStore aracılığıyla iOS cihazlarınıza indirebilir, uygulamanın tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.