İTÜ Çekirdek bu yıl 1 milyon TL ödül için başvuru almaya başladı

İTÜ Çekirdek bu yıl 1 milyon TL ödül için başvuru almaya başladı

itu cekirdek girisim yarismasi basvuru 2İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ ARI Teknokent tarafından kurulan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, 2015 yılı girişim başvurularını almaya başladı. 2012 yılında kurulan organizasyon, bu yıl toplam 1 milyon TL ödül dağıtacak.

Bu yıl 3 farklı kategoride (genel, otomotiv, bulut) girişimleri kabul edecek olan İTÜ Çekirdek, şimdiye kadar 2500’ü aşkın proje başvurusu almış ve bunlar içinden 15’ten fazla başarılı şirket hayata geçirilmişti. Bu girişimcilere son 3 yılda 700 bin TL kaynak sağlamayı da başarmıştı.

Bu yıl çıtayı daha ileri taşıyacak projelerin beklendiği program için başvuru süreci başladı ve 13 Mart 2015'e kadar devam edecek. Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli şirketler tarafından desteklenen İTÜ Çekirdek, üniversite-sanayi işbirliğini güzel bir şekilde temsil ediyor.

Kuluçka evresi nasıl işliyor?

Genel olarak biliniyor ama İTÜ Çekirdek'in kuluçka sürecinin nasıl ilerlediğini hatırlarmakta fayda var.

Başvurular sonrasında bir ön değerlendirme yapılıyor ve Çekirdek Merkez’e girmeye hak kazanan girişimciler projesini geliştirme fırsatı yakalıyor. Ön kuluçka merkezini İTÜ Çekirdek Yarışma Finali’nin gerçekleştiği güne kadar kullanmaya hak kazanan girişimler bu sürede gereken tüm teknik ve sosyal, altyapı ve üstyapı olanaklarına erişebiliyor.

itu cekirdek girisim yarismasi basvuruİTÜ Çekirdek’e kabul edilmiş girişimci grupları 150 saate varan Çekirdek MBA eğitiminden geçip, Çekirdek Cüzdan olarak adlandırılan ön finansman olanaklarından da faydalanabiliyor. Antrenörler ve mentorlar da girişimcilerle deneyimlerini paylaşıyor.

İTÜ Çekirdek, girişimlerin şirketleşme aşamalarında finanse edilebilmesi amacıyla bir final yarışması düzenliyor. Yarışma sonunda kazanan girişimler hem çeşitli ödüller kazanıyor hem de potansiyel yatırımcılarına kendilerini tanıtmış oluyor.

İTÜ Çekirdek süreci sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplara 1 yıl boyunca İTÜ Çekirdek Kuluçka olanaklarından faydalanma hakkı sunuluyor. Bu süreçte Çekirdek Sermaye, Çekirdek Check-up, Girişimci Firma Danışmanlığı ve DueDiligence Girişim Analizi gibi çeşitli desteklere ulaşmaya devam ediyor.

Eğer bu yıl güzel bir girişime imza atmak konusunda kendinizi iddialı buluyorsanız 13 Mart 2015'e kadar itucekirdek.com adresinden başvurunuzu yapmayı ihmal etmeyin derim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.