Son 5 yılda internet popülasyonu en fazla büyüyen ülkeler

Son 5 yılda internet popülasyonu en fazla büyüyen ülkeler

Haftanın grafiği yazı dizimizde bu hafta Webrazzi PRO'ya eklenen yeni içerikler arasında 'son 5 yılda internet popülasyonu en fazla büyüyen ülkeler' konusunun en çok ilgiyi çekeceğini düşündük.

eMarketer imzalı araştırmaya göre küresel olarak 2010-2015 yılları arasında internet popülasyonu en fazla büyüyen ülkeleri aşağıdaki grafikte bulabilirsiniz. Bu arada söz konusu araştırmanın 2014 yılının dördüncü çeyreğinde yapıldığı notunu da ekleyelim.

Tahmin edebileceğiniz gibi ekonomik olarak çok da iyi durumda olmayan ya da gelişmekte olan ülkeler listede başı çekiyor. Birinci sırada 5 yıldaki yüzde 556'lık büyümeyle Filipinler yer alıyor. Filipinler'in ardından listede sırasıyla Endonezya, Güney Afrika, Hindistan ve Rusya var.

Ülkemizin ilk 10 sırada kendine yer bulamadığı  eMarketer araştırmasının tamamını aşağıda inceleyebilirsiniz.

2010-2015-internet-kullanici-buyumesi

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2400’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Valua Vitaly/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.