Rdio, Hindistan pazarına giren ilk dijital müzik yayını girişimi oldu

Rdio, Hindistan pazarına giren ilk dijital müzik yayını girişimi oldu

Hindistan pazarı nüfus yoğunluğu ve büyüklüğü ile iştah kabartmaya devam ediyor. Gelişmekte olan ve internet/akıllı telefon penetrasyonunun da günden güne arttığı bir pazar olan Hindistan'a son giriş yapan girişimlerden birisi de müzik yayını girişimi Rdio oldu.

Hükümet politikası olarak oldukça milliyetçi davrandığını söyleyebileceğimiz ve adı yasaklarla da anılan Hindistan'a son dönemde giriş yapan farklı girişimlere de şahit olmuştuk. Son olarak BlaBla Car'ın girdiği Hindistan'ın başkenti New Delhi'de henüz geçtiğimiz yılın Aralık ayında Uber'e yasak gelmişti.

rdio-banner

San Francisco merkezli Rdio, 2014 yılında açıklanmayan bir bedelle Hindistan'da yerel olarak faaliyet gösteren müzik yayını servisi Dhingana'yı satın almıştı. 10 milyon kullanıcıya sahip Dhingana'yı satın alan Rdio, girdiği bu yeni pazarda başarılı olmaya çalışacak. Rdio'nun CEO'su Anthony Bay, yaptığı açıklamada satın almayla birlikte hibrit bir model ortaya koyarak yerel bir satın alma yaparak ilerlediklerini aktardı.

Hindistan, Rdio'nun giriş yaptığı 61'inci ülke olurken, Rdio'nun amacının ise dünya çapında 100'den fazla ülkede faaliyet göstermek olduğu biliniyor. Şirketin CEO'su Bay'in yaptığı açıklamalara göre Rdio, Çin pazarına da girmeyi özellikle istiyor. Bu arada Rdio'nun henüz Türkiye'ye giriş yapmadığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.