Aylık 80 milyon ziyaretçiye sahip 9GAG, mobil oyun sektörüne adım atıyor

Aylık ziyaretçi sayısı 80 milyonu bulan Asya merkezli 9GAG mobil oyun sektörüne giriş yaparak çok farklı bir alanda faaliyet göstermeye başladı. Dünya genelinde paylaştığı oldukça komik ve eğlenceli içeriklerle bilinen 9GAG, ilk mobil oyunu Redhead Redemption'ı çıkarttı.
Aylık 80 milyon ziyaretçiye sahip 9GAG, mobil oyun sektörüne adım atıyor

redhead-redemption-9gagAylık ziyaretçi sayısı 80 milyonu bulan Asya merkezli 9GAG mobil oyun sektörüne giriş yaparak çok farklı bir alanda faaliyet göstermeye başladı. Dünya genelinde paylaştığı oldukça komik ve eğlenceli içeriklerle bilinen 9GAG, ilk mobil oyunu Redhead Redemption'ı çıkarttı.

Hong Kong merkezli 9GAG'in, mobil oyun işine girmesinin hikayesi de iki girişimcinin birbiriyle tanışmasıyla başlıyor. Aslında Redhead Redemption, Endonezya'da kurulmuş olan Touchten Games'in Cute Kill adlı oyununun bir klonu. Jakarta'da gerçekleşen bir etkinlik esnasında tanışan Touchten CEO'su Anton Soeharyo ve 9GAG'in kurucu ortağı Ray Chan, hızlı bir işbirliğine gidiyor ve yapılan Skype görüşmelerinin ardından iş özel bir ortaklığa dönüşüyor.

Redhead Redemption her ne kadar Cute Kill'in bir klonu olsa da içinde farklı özellikler ve karakter tipleri bulunuyor. Redhead Redemption'ın şimdilik sadece Google Play versiyonu var; iOS sürümünün Ocak ayı bitmeden App Store'daki yerini alması hedefleniyor.

Şu anda 5 üstünden 4.6 puanla oldukça başarılı seyreden Redhead Redemption için yapılan toplam yorum sayısı ise 60 binden fazla. Şimdilik tutmuş gibi gözüken oyunun bir de sadece Android işletim sistemleri sahiplerince oynandığını düşünürsek, oyunun iOS versiyonuyla birlikte 9GAG ilk mobil oyununu ciddi geniş bir kitleye de yaymış olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.