Doğan TV, Ekranda uygulamasıyla ikinci ekrandan mobil ticareti deniyor

Türkiye'de ürün yerleştirmeleri, popüler diziler ve sinema filmlerinde sıklıkla başvurulan bir pazarlama yöntemi.
Doğan TV, Ekranda uygulamasıyla ikinci ekrandan mobil ticareti deniyor

Türkiye'de ürün yerleştirmeleri, popüler diziler ve sinema filmlerinde sıklıkla başvurulan bir pazarlama yöntemi. İkinci ekranın (bunun TV'niz mi yoksa akıllı telefonunuz mu olduğuna siz karar verin) popülerliği sayeside izleyicileri doğrudan satışa yönlendirmekse eskisine göre gittikçe kolaylaşıyor. Bu gerçekten yola çıkan Doğan TV, izleyicilerin popüler dizilerinde gördükleri kıyafetleri satın almasını sağlayan Ekranda isimli uygulamasıyla mobil ticareti deniyor.

Kısa bir süre önce yayınlanan Ekranda uygulamasında şu anda yalnızca, Doğan TV'nin reytingler konusunda iddialı kanalı Kanal D'de yayınlanan dizileri yer alıyor. Uygulamada satılan ürünler, dizi, bölüm ve karaktere göre sıralanıyor. Örneğin kanalın popüler sit-com'u Yalan Dünya'nın 90'ıncı bölümünde Emir'in giydiği pantolon ya da Deniz'in üzerindeki kazak gibi ürünler seçilip, detayları görüntülenebiliyor.

Ekranda uygulamasının mobil ticaret fonksiyonu için Lidyana.com ile işbirliğine giden Doğan TV, ürünlerin birçoğunu doğrudan uygulama içinden satın almanıza izin veriyor. İlgilendiğiniz ürünü almadan arkadaşınıza danışmak isterseniz Paylaş sekmesi, ürünü Facebook, Twitter ya da WhatsApp gibi farklı kanallardan paylaşmanızı sağlıyor.

ekranda doğan

Türkiye'de dizilerin ve ikinci ekranın popülerliğini kullanan uygulama iyi bir mobil ticaret denemesi olabilir ancak kullanıcıya daha fazla hareket alanı vermesi gerektiği de bir gerçek. Bugün yalnızca, "dizi-bölüm-ürün" olmak üzere tek bir şekilde kullanılan uygulama içinde farklı parametrelerle arama yapabilmek henüz mümkün değil. Bu, elbette dizilere yerleştirilen ürünlerle ilgili de bir sınırlama ancak uygulamanın asıl farklılaşmasını sağlayacak olan markalar ve ürünlerden ziyade, diziler odaklı genişlemesi olacak gibi görünüyor.

Ekranda iOS ve Android uygulamaları için linkleri tıklayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.