55 milyon dolar yatırım alan App Annie, mobil uygulama analitiği pazarına egemen olmak niyetinde

55 milyon dolar yatırım alan App Annie, mobil uygulama analitiği pazarına egemen olmak niyetinde

app annie mobil uygyulama analitik analizMobil uygulamalara özel veri analiz hizmetleri sunan AppAnnie.com, yeni ve büyük bir yatırım daha aldı. 55 milyon dolarlık yeni yatırım turu App Annie'nin küresel büyümeye ve satın almaya odaklanmasını sağlayacak.

Shazam, Snapchat, Supercell ve Twitter gibi önemli yatırımları bulunan Institutional Venture Partners'ın (IVP) liderlik ettiği yatırım turunda Sequoia Capital, Greycroft Partners ve IDG Capital gibi mevcut yatırımcıların da adı geçiyor. 2010 yılında kurulan girişim böylece toplam yatırım tutarını 94 milyon dolara yükseltiyor.

Küresel büyümesini hızlandıracak

Son raporunda Türkiye gibi gelişen pazarların mobil uygulama yayıncılarının dikkatini çektiğini söyleyen App Annie, bu yatırımla yeni pazarlara açılmak ve mevcut konumunu daha da güçlendirmek istiyor.

ABD'li girişim hızlı büyüyen pazarlarda güçlenmenin yanısıra, yeni satın almalar ve sosyal bir platform olma planları da yapıyor. "Usage Intelligence" adıyla anılan yeni bir özellik aktif mobil uygulama kullanıcıları hakkında App Annie kullanıcılarına önemli biligler verecek.

app annie mobil uygyulama analitik istatistikApp Apnnie CEO'su Bertrand Schmitt'in 2 yıllık bir çalışmayla geliştirildiğini söylediği yeni ürün şimdilik test aşamasında ve kurumsal müşterilere hizmet verecek. Bu yeni hizmetle App Annie, Facebook'un satın alıp kapattığı Onavo'dan boşalan alana biraz daha fazla girmiş olacak.

Mayıs 2014'te Avrupalı Distimo'yu satın alan App Annie, daha önce yayınladığı VPN uygulaması gibi ayrı bir uygulama daha yayınlamak istiyor. Artık daha sosyal bir platform için çalışan girişim User Intelligence'ın test aşamasından çıkacağı yılın 2. çeyreğinde akıllı uygulamalarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Ortalama bir App Annie müşterisi yılda 80 bin dolar harcıyor

Bertrand Schmitt'in verdiği bilgilere göre ortalama bir müşteri App Annie'de yıllık 80 bin dolar harcıyor ve şirket kısa süre önce kırılma noktasını geride bırakmış. Hemen hatırlatalım, 2014'te gelirlerini 3  katına çıkaran girişim, 10 küresel ofisinde toplam 300 çalışana sahip. Aktif kullanıcı sayısını da yıllık bazda yüzde 75 artırarak 350 bine çıkarmış durumda.

Apple'ın 2014'te geliştiricilere 10 milyar dolar kazandırdığı düşünülürse App Annie'nin bu alanda neden ısrarla yatırım yaptığı anlaşılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.