Diapers.com'u Amazon'a satan adam Jet.com ile yine kafa tutuyor

Diapers.com'u Amazon'a satan adam Jet.com ile yine kafa tutuyor

jet.com eticaret girisimi toptan marc lore2010 yılında Diapers.com'u yarım milyar dolara Amazon'a satan Marc Lore, bir kez daha Amazon'a dokunacak bir girişimle gündemde. Lore'nin yeni girişimi Jet.com, müşterilerine tüm e-ticaret sitelerinden daha ucuz fiyat etiketi vaadediyor, Amazon dahil.

Henüz satışa başlamayan ama şimdiye kadar 80 milyon dolar yatırım toplayan Jet.com, e-ticarette dengeleri değiştirmek isteyen bir girişim. Son 20 yılda fiyatları çarpıcı şekilde kullanıcı lehine değiştiren markaları örnek alarak e-ticarete yeni bir renk katmak istiyor.

jet.com marc lore eticaret girisimi toptan

Kullanıcı etkileşiminden ve şeffaflıktan faydalanarak e-ticaretteki gizli masrafları aradan çıkarmak istiyor. Bu sayede Amazon'un müşterilerini çalmayı hem  de e-ticarete yeni müşterilerin adım atmasını sağlamayı hedefliyor.

jet.com marc loreAbonelik ücreti olarak yıllık 50 dolar isteyen Jet.com'un kurucusu Lore, ortalama bir müşteriye yıl içinde 150 dolar kazandıracaklarını söylüyor. Ürünlerinin yüzde 5-6 daha ucuz olduğunu, birkaç ürün satın alan üyelerinin yüzde 10-15 kazanacağını, 35 dolar üzeri siparişlerden kargo ücreti alınmayacağını da ekliyor.

Toptan fiyatına parekende e-ticaret?

Jet.com, Amazon'un Prime hizmetiyle aracılık ettiği ancak pek başarılı olamadığı diğer e-ticaret sitelerinin satılmayan ürünlerini de pazarlamayı planlıyor. Tüm bu bilgileri bir kaç kelimeyle özetlemek gerekirse Jet.com, benim anladığım kadarıyla 'e-ticarette toptan fiyatına perakende satış' rüzgârını estirmek istiyor.

Businessweek'in kapağa taşıdığı Lore, kullanıcılarla yeni ve güçlü bir ilişki başlatmak istedikleri söylüyor ve e-ticarette yeni bir dönemin kapısını aralayacaklarına can-ı gönülden inanıyor.

Marc Lore, başarılı bir çıkış yakalamak için Mailbox'ın uyguladığı davetiye ve sırayla üye alma taktiğini uyguluyor. Siteye üye olmak için e-postasını bırakan kullanıcılar arkadaşlarını davet ederek sınırsız süreli ücretsiz üyelik kazanabiliyor. En çok üye kazandıran kişiyi 100 bin adet şirket hissesi bekliyor.

Marc Lore'nin daha önceki başarıları kendisini izlemeyi haklı kılsa da Amazon'a kafa tutmanın ne kadar büyük bir iddia olduğu malum. Neticede, 'ya tutarsa?' diyerek Jet.com'u takibe alıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.