Yahoo'nun bölgelere göre ulaştığı internet kullanıcı oranları

Yahoo'nun bölgelere göre ulaştığı internet kullanıcı oranları

Yeni yılın ilk 'haftanın grafiği' yazısıyla karşınızdayız. Webrazzi PRO'da her hafta en çok öne çıkan verilerden birini sizlerle paylaştığımız yazı dizimizde bu haftanın başrol oyuncusu Yahoo.

2012 yılının Temmuz ayında oldukça ses getiren bir kararla CEO koltuğunu Marissa Mayer'e devreden Yahoo, o günden sonra çeyrek sonuçlarında hem ekonomik hem kullanıcı rakamları anlamadında yaşadığı yükseliş ve yaptığı 10'larca satın almayla adından sıkça söz ettirdi diyebiliriz.

Hemen aşağıda inceleyebileceğiniz grafikte ise Yahoo'nun bölgelere göre ulaştığı aylık aktif kullanıcı sayısına bulabilirsiniz. GlobalWebIndex'e ait olan ve 2014'ün 4. çeyreğinde yapılan araştırmaya dayanan verilerde; Yahoo'nun bölgesel olarak ulaştığı aylık aktif kullanıcı sayısı oranlarına ulaşmanız mümkün.

Rakamlara göre Yahoo en çok Latin Amerika'yı etkisi altına almış gözüküyor. Öyle ki şirket Latin Amerika'da bulunan her 100 internet kullanıcısından 65'i tarafından aylık olarak ziyaret ediliyor. Aynı oran Kuzey Amerika'da yüzde 61, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeyse yüzde 58 civarında. Yahoo'nun Avrupa'da ulaştığı kitleyse yalnızca yüzde 32 ile sınırlı.

Kaba bir hesapla Yahoo'nun Kuzey Amerika'da Avrupa'dan iki kat fazla kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu haberimizi okuyan tüm okuyucularımız artık Amerika Birleşik Devletleri'nde Yahoo'nun hala popüler olması konusu açıldığında rakamlarla konuşabilecek. :)

yahoo-bolgelere-gore-aktif-kullanici-sayilari

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2400’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.