Virtuix Omni geleceğin oyunculuk deneyimini bugüne getiriyor

Virtuix Omni, kendisini "geleceğin oyun deneyimi" olarak konumlandırdığı ve bu konuda oldukça iddialı da olduğunu söyleyebileceğimiz ürününü CES 2015 fuarında tanıttı.
Virtuix Omni geleceğin oyunculuk deneyimini bugüne getiriyor

omni-logoVirtuix Omni, kendisini "geleceğin oyun deneyimi" olarak konumlandırdığı ve bu konuda oldukça iddialı da olduğunu söyleyebileceğimiz ürününü CES 2015 fuarında tanıttı. Birkaç yıl önce karşılaştığımızda ürünün ilk prototiplerini gördüğümüz Virtuix Omni, kendini geliştirerek CES 2015'te neredeyse final haliyle karşımızdaydı.

Basit mantık olarak oyuncuyu örümcek adı verilen ve aslında oyuncunun hareket etmeden hareket ediyor hissini yaşayacağı bir platform üzerinde, gözünüzde de Oculus Rift takılı olarak gerçeğe yakın bir oyun deneyimi sunuyor. Ürünün tabanında bulunan sensörlere özel ayakkabı ile basılıyor ve bu kaygan yüzey gerçeklik hissini artırıyor.

Şu anda 499 dolarlık bir fiyat etiketiyle ön siparişleri toplamaya başlayan Omni'nin 30 Nisan 2015 tarihinde teslimata başlaması bekleniyor. İleride FPS oyunları gerçek savaş simülasyonlarına dönüşür mü bilinmez ama, Virtuix Omni'nin alışagelmişin dışında bir deneyim sunacağı ve pek çok oyuncunun salonunun bir köşesinde görebiliriz. Virtuix Omni ile ilgili bir videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Bir altında ise, Virtuix Omni'nin CES 2015'de de sergilediği, Call of Duty: Advanced Warfare demo videosuna göz atabilirsiniz.

CES 2015 - Virtuix Omni ile Call of Duty: Advanced Warfare demosu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.