NASA ve Nissan, Dünya ve Mars'ta kullanılacak sürücüsüz araçlar için işbirliği yaptı

NASA ve Nissan, Dünya ve Mars'ta kullanılacak sürücüsüz araçlar için işbirliği yaptı

NASA ve Nissan sürücüsüz otomobiller ve uzay araçları geliştirmek için işbirliği yaptı. Akla hemen Voltran ya da Transformers sahnelerini getirse de, geliştirilecek olan robotik teknolojisi ayrı araçlar ve ayrı tasarımlarda kullanılacak. Anlaşmadan en önemli faydayı da NASA sağlayacak.

Nissan sürücüsüz araçlar üzerinde uzunca bir süredir çalışıyor. Şirket 2013 yılı sonunda elektrikli aracı Nissan Leaf'in sürücüsüz prototipini Tokyo sokaklarında test etmeye başlamıştı. Nissan'ın şehir içinde trafikten yol durumuna, parklardan yayalara kadar onlarca değişkenle birlikte test ettikleri araçları için Mars'ın engebeli arazisi büyük bir zorluk olmayabilir. Zaten, sürücüsüz araçlar geliştirmek için birlikte çalışacak olan NASA ve Nissan mühendislerinin çıkış noktası Nissan Leaf olacak. Araç, Mars ve ötesi görevlerde kullanılabilecek şekilde modifiye edilecek.

Peki anlaşma Nissan'a ne kazandıracak? Yeryüzünden milyonlarca km uzakta araçları idare etmekteki uzmanlığı sayesinde NASA, Nissan'a dayanıklı ve güvenilir sistemler geliştirmekte destek olacak. Nissan'ın 2020'de piyasaya sunmayı planladığı sürücüsüz araçlarının kullanıcı arayüzünün geliştirmek için de, NASA'nın insan ve makine etkileşimi konusundaki tecrübesinden faydalanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.