Finansal bilgiyi daha sosyal hale getirmeyi hedefleyen sosyal finans uygulaması: Invstr

Finansal bilgiye erişimi daha kolay ve daha basit bir hale getirmeyi hedefleyen Invstr uygulaması kullanıcıların finansal bilgiyi çok daha sosyal bir şekilde almasını istiyor.
Finansal bilgiyi daha sosyal hale getirmeyi hedefleyen sosyal finans uygulaması: Invstr

invstf-featured Finansal bilgiye erişimi daha kolay ve daha basit bir hale getirmeyi hedefleyen Invstr uygulaması kullanıcıların finansal bilgiyi çok daha sosyal bir şekilde almasını istiyor. invstr'ın bir diğer amacı ise, yatırımı bireysel olarak herkesin yapabileceği bir şekilde konumlandırmak, yatırıma ilişkin konuların paylaşılmasının ve görüş alışverişinin önünü açmak olarak nitelendiriliyor.

Londra merkezli bir şirket olan Invstr'ın, tüm yazılım geliştirme çalışmalarının da Türkiye'de yürütüldüğü bilgisini alınca, invstr ile iletişime geçtik ve bazı detaylar da aldık. Edindiğimiz bilgilere göre, şirketin Londra ofisi satış, pazarlama ve iletişim faaliyetlerini sürdürürken, İstanbul'daki 12 kişilik ekip ise yazılım geliştirme, operasyon ve müşteri ilişkileri faaliyetlerini sürdürecek.

Invstr'ın kurucusu Kerim Derhalli, daha önce JPMorgan Chase, Deutsche Bank gibi şirketlerde finans kariyerine sahip. Şirketin şu aşamada bir finansman ihtiyacı duymadığı, 10 milyon dolarlık öz sermaye yatırımıyla yola çıktığı aldığımız önemli bilgiler arasında.

Invstr, sosyal yönüyle ve içerik tarafıyla ön plana çıkıyor. Bireysel yayıncılara da  şu anda test ettikleri bir platform sunacak invstr, kişilerin finans piyasaları hakkında görüş, yorum veya raporlarını paylaşabilecek. Bu noktada kimi kullanıcılar bu platform üstünden piyasalarla ilgili içeriklerini ücretsiz yayınlayabilirken, isteyen yayıncılar bu işten gelir de elde edebilecek.

Invstr, finans piyasalarını geniş kitlelere yaymak, finansı soyalleştirmek gibi ciddi amaçlarla başarıyı bulmaya çalışacak. Şu anda sadece iOS versiyonunu bulunan Invstr'ı buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.