Techstars, Berlin'de açacağı ofisle Avrupa'da hızlanmayı planlıyor

Techstars, Berlin'de açacağı ofisle Avrupa'da hızlanmayı planlıyor

Dünyada önde gelen girişim hızlandırma programlarından biri olan ABD merkezli Techstars yeni açacağı Berlin ofisiyle birlikte Avrupa'da yayılmayı hedefliyor.

Bugüne kadar onlarca başarılı girişimi destekleyen hızlandırma programı, 2013 yılında Londra merkezli muadili Springboard ile birleşerek Amerika'dan sonra ilk bölgesel hamlesini yapmıştı. Aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süre sonunda Berlin ofisini açmaya karar veren Techstars, belli ki Avrupa'daki büyümesini hızlandırma peşinde.

Program kapsamında, Haziran ayına kadar 10 girişim kabul edilecek ve bunlara 18 ile 118 bin dolar arası tohum yatırım yapılacak. Buna ek olarak girişimlerin 100 bin dolar karşılığında dönüştürülebilir borç notu (convertible debt note) ile bunu Techstars'a yüzde 6-10 arası hisse karşılığında ödeyebilme imkanı da bulunuyor.

23 farklı akıl hocası ve bilirkişinin girişimcilere eğitim ve danışmanlık vereceği Techstars Berlin'e, Springboard'u da yöneten Jens Lapinski önderlik edecek. Başvuruların 15 Mart'a kadar devam edeceğini de son not olarak ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.