Güney Kore yerli girişimleri desteklemek için 400 milyon dolarlık yeni fon oluşturdu

Güney Kore yerli girişimleri desteklemek için 400 milyon dolarlık yeni fon oluşturdu

Güney Kore, özellikle 1987'den sonra yaşadığı değişimlerle bugün birçok ülkede araştırma konusu olan bir başarı hikayesi. 1980'lerin başında ve ortasında Güney Kore ile Türkiye'nin benzer ekonomik durumlar içinde olduğunu düşünür ve bu karşılaştırmayı bugün yapıcak olursak ne demek istediğimiz daha net anlaşılır diye düşünüyorum.

2013 yılında teknoloji alanında yerli girişim ve projeleri desteklemek için Güney Kore Ekonomi, Endüstri ve Enerji Bakanlığı tarafından 2,04 milyar dolar dağıtılmış, 2014 yılında ise yaklaşık 1,97 milyar dolarlık özel fon ayrılmıştı. 2015 yılında ilk duyurulan fon 400 milyon dolar büyüklüğünde ve ülke ekonomisine hız katacak, katma değer sağlayacak projeleri hedefliyor. Bu projelerin başında da teknoloji girişimleri geliyor.

400 milyon dolarlık fon içerisinden yaklaşık 176 milyon dolarlık kısım ise kendi kendini sürebilen araçlar, drone'lar ve giyilebilir teknolojiler gibi 13 farklı alana özel olarak ayrılmış durumda. Aslında en az devletin böyle bir bütçe ayırması kadar önemli olan mesele, bu destek işini de iyi yönetebilmesi. Güney Kore'de devlet eliyle yapılan yatırımların geri dönüşlerinin nasıl olduğunu, sadece mobil pazara bakarak bile anlayabilirsiniz. 2015'e büyük bir fonla giren ülke gelecek çeyrekte yeni ek fonlar duyurması da sürpriz olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.