Glassdoor.com Google Capital liderliğindeki turda 70 milyon dolar yatırım aldı

Glassdoor.com Google Capital liderliğindeki turda 70 milyon dolar yatırım aldı

Çalışanların işverenleriyle ilgili yaptığı anonim değerlendirmelerle tanınan kariyer sitesi Glassdoor, 70 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin değerlemesini yaklaşık 1 milyar dolara çıkaran toplam yatırım turuna Google Capital liderlik ederken, firmanın halihazırda yatırımcısı olan Tiger Global Management, Sutter Hill Ventures ve Battery Ventures da tura katıldı. Bu turla birlikte Glassdor'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 160 milyon dolara çıktı.

Kurucuları arasında Expedia ve Zillow'un kurucu ortağı olan Rich Barton'ın da bulunduğu Glassdoor, 2007 yılından bu yana adayların işyerleri hakkında birinci elden bilgi alması için önemli bir kaynak sağlıyor. Özellikle işe alım süreçlerini standardize eden büyük kurumsal şirketlerin bu süreçte adaylara nasıl yaklaştığı; ya da belirli pozisyonların avantajları, zorlukları, maaş aralıkları gibi birçok bilgi Glassdoor'da çalışanlar tarafından anonim olarak paylaşılıyor.

İş verenlerse Glassdoor'u iş ilanlarını yayınlamak ve sitenin analitiklerinden faydalanmak gibi amaçlarla kullanıyor; sitede bugün 10 milyonun üzerinde iş ilanının yayınlandığı belirtiliyor. Glassdoor'un verilerine göre sitede bugün 325 binden fazla şirkete ait 6,5 milyon değerlendirme paylaşılıyor. 190 ülkeden 16 milyon üyeye ulaştığını belirten Glassdoor, ücretli servislerine üye olan işveren sayısının 2 bin olduğunu söylüyor. Sitenin trafiğinin yüzde 25'inin Amerika dışından geldiği de notlar arasında.

Yeni yatırımla Glassdoor'un daha fazla ülkeye açılması planlanıyor. Google Capital'ın şirketin hem ölçek hem de teknik olarak geliştirilmesine katkıda bulunması bekleniyor. Şirketin bir diğer hedefi de halka açılmak.

Glassdoor düzenli olarak açıkladığı "Çalışmak için en iyi şirketler" listeleriyle ses getiriyor. 2014'ün bir numarasında Google'ın olduğu listeyi burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.