2014'te AngelList üzerinden 243 girişime 104 milyon dolar online yatırım yapıldı

2014'te AngelList üzerinden 243 girişime 104 milyon dolar online yatırım yapıldı

2014'ü online yatırım ve işe alma açısından oldukça iyi bir yıl olarak değerlendiren AngelList, yıla ait bilançosunu genel hatlarıyla açıkladı. Buna göre, geçtiğimiz yıl, 243 girişimin 104 milyon dolar yatırım almasını sağlayan AngelList'te bu fon, 2 bin 643 yatırımcının katkısıyla toplanmış.

Daha çok başlangıç seviyesindeki girişimlere tohum yatırımların yapıldığı AngelList'i bu yılki büyük online yatırım turları listesindeki üç isimden ilki Beepi. İkinci el otomobiller için online pazar yeri girişimi Beepi'ye AngelList üzerinden 87 yatırımcı tarafından 2,8 milyon dolar tutarında online yatırım yapıldı. Onu hekimlerle ilgili büyük veri analizi sunan MD Insider'a yapılan 1,5 milyon dolarlık yatırım izliyor. Platformda 1,2 milyon dolar online yatırım alan Life 360 var. Life 360 mobil uygulamasıyla ailenizin üyeleri ve akrabalarınıza özel bir ağ sunuyor.

life360

AngelList'te başlayıp ardından büyük VC'lerin radarına giren dört yatırımsa, Andreessen Horowitz'ten 33 milyon dolar yatırım alan okul öncesi eğitimi girişimi AltSchool; Greylock'tan 12 milyon dolar yatırım alan sıcak  akşam yemeği siparişi servisi Sprig; Sherpa'dan 10 milyon dolar yatırım alan kitle kaynaklı kargo/taşıma servisi Shyp ve First Round'dan 7 milyon dolar alan Lob var.

shyp

AngelList yatırımcılarının büyük VC'lerle birlikte yaptığı girişimlerden öne çıkanlarsa, akıllı telefona kontrol edilen akıllı ampul Lifx, insan mikrobiyomu haritalama girişimi Ubiome, online emlak satış yeri Opendoor ve son dakika biletleri uygun fiyattan satan Gametime olarak listeleniyor.

ubiome

Girişimlerin iş ilanlarını da yayınladıkları bir platform olan AngelList'te 2014 yılında 207 bin eşleşme sağlandığı da dikkat çeken bir diğer istatistik.

AngelList 2014 özeti için linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.