Instacart, Seri C turunu 210 milyon dolarlık yatırımla kapattı

Instacart, Seri C turunu 210 milyon dolarlık yatırımla kapattı

Evinize taze meyve ve sebze siparişi verebilmenizi sağlayan girişim Instacart'ın hemen bu ayın başında 100 milyon dolarlık bir Seri C yatırımı almaya hazırlandığını sizlere duyurmuştuk. Henüz üstünden çok da bir süre geçmeden, Instacart'ın bu yatırım turu kapattığını kapattığı resmileşti. Ancak yayınlanan SEC raporuna göre, Instacart'ın bu turda aldığı yatırım 100 milyon dolar değil, 210 milyon dolar olarak yer aldı.

Kleiner Perkins'in öncülük ettiği Seri C yatırımı, şirketin değerlemesinin de 2 milyar doları aşmasıyla sonuçlandı. Kleiner Perkins, sadece 6 ay önce 44 milyon dolar yatırım yaptığı şirketin değerlemesini 400 milyon dolara ulaştırmıştı. Buradan anlaşılıyor ki özellikle ABD'de Instacart'a oldukça güveniliyor ve gelecekte Instacart çok daha fazla şehre açılarak, operasyonel ağını geliştirme ve karlılığını artırmanın peşinde koşacak.

Henüz birkaç hafta önce 100 milyon dolar olarak söz edilen bir yatırım turunun neredeyse iki katına çıkması da yatırımcıların Instacart'a olan büyük ilgisinin bir kanıtı niteliğinde. Ancak bu büyük ilgi kesinlikle bir sır değil. 2014 yılında 100 milyon dolar gelir elde etmesi beklenen Instacart, 2013'e nazaran bu rakamı 10 kat artırmayı başarmış durumda. Instacart CEO'su Apoorva Mehta'nın New York Times röportajında verdiği bu bilgi, San Francisco merkezli Instacart'a gelecek yatırımların aslında oldukça mantıklı olduğunun bir kanıtı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.