AngelList'te 80'den fazla yatırımcı ikinci el araç pazar yeri girişimi Beepi'ye yatırım yaptı

AngelList'te 80'den fazla yatırımcı ikinci el araç pazar yeri girişimi Beepi'ye yatırım yaptı

Geçtiğimiz Ekim ayında aldığı 60 milyon dolarlık yatırımla adından söz ettiren Beepi, 12 milyon dolarlık yeni bir yatırım turunu daha geride bıraktığını duyurdu. Beepi'nin üçüncü turu olmasının yanında yatırımın bir diğer dikkat çekici özelliği de AngelList'te bugüne kadar yapılan en geniş katılımlı yatırım olması.

Yeni yatırımın 2,7 milyon dolarlık bölümü, AngelList'te 87  yatırımcının katılımıyla toplandı. Buna ek olarak tanınmış Rus yatırımcı Yuri Milner ve SAB Capital'ın kurucusu Scott Bommer da tura katıldı. Turla birlikte 2013 yılında kurulan Beepi'nin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 79 milyon dolara çıktı.

İkinci el araçlar için online pazar yeri girişimi Beepi, aracını satmak isteyen kişilerin işini epey bir kolaylaştırma iddiasında. Beepi'nin servisi herhangi bir bayiye gitmenize gerek kalmadan, akıllı telefonunuzdan aracınızı satış için listelemenize izin veriyor.

Girişim, aracınızın yaklaşık değerini hesaplayan algoritmalarının, pazarın üzerinde bir fiyat önerdiğini de iddia ediyor. Araçları 30 gün içinde satma garantisi veren Beepi, müşterilerine araçlarını piyasanın en az bin dolar üzerinde bir fiyatla satacağını da taahhüt ediyor. Pazarda bir alıcı bulunmazsa Beepi aracı kendisi alıyor.

beepi

San Francisco'da hizmet veren Beepi, aldığı yatırımlarla hizmetini ABD'nin diğer şehirlerine de götürmeyi planlıyor.

Türkiye de ikinci el otomobil pazarının büyüklüğüyle dikkat çeken bir pazar. Beepi ile aynı hizmeti sunan, Saygın Yalçın'ın Dubai merkezli girişimi SellAnyCar.com da bir süre önce Türkiye pazarına giriş yapmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.