Ünlü araştırmacı Michael I. Jordan'ı akademik danışman olarak alan Scaled Inference'in web sayfası açıldı

Ünlü araştırmacı Michael I. Jordan'ı akademik danışman olarak alan Scaled Inference'in web sayfası açıldı

Eski Googler'lar Olcan Serçinoğlu ve Dmitry Lepikhin'in birlikte kurduğu makine öğrenimine odaklanan yapay zeka girişimi Scaled Inference, henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen, bugüne kadar aldığı 13,6 milyon dolarlık yatırım ve iddialı hedefiyle adından söz ettirdi.

Gerek Silikon Vadisi'nde gerek Türkiye'de yakından izlenen girişim hakkında birinci elden bilgi edinilebilecek bir kaynak olmaması ise takipçileri için en önemli sorunlardan biriydi. Bu sorunu adresleyen yeni bir gelişme ise girişimin scaledinference.com adresinde yayına başlaması. Sitede Scaled Inference ile ilgili genel bilgi ve haberlerin yanında iş ilanları da takip edilebiliyor. Gittikçe daha fazla görünür hale gelen girişim, 2015 yılında da çok konuşulacak gibi görünüyor.

İki kişiyle başlayan Scaled Inference bugün beş kişilik bir ekiple yoluna devam ediyor. Halihazırda Khosla Ventures'tan Vinod Khosla ve Tencent'ten David Wallerstein'ın danışmanlık yaptığı şirketin ilk akademik danışmanı, yakın zamanda makine öğrenimi ve yapay zeka alanının en tanınmış araştırmacılarından University of California, Berkeley Profesörü Michael Irwin Jordan oldu.

Soğuk havada sıcak kış çayıyla izleyecek ilginç bir şeyler arayanlar içinse, Jordan'ın Microsoft Research tarafından düzenlenen Computing in the 21st Century konferansında yaptığı "Böl ve Yönet ve Büyük Veri İçin İstatistiksel Çıkarım" başlıklı panelini izlemenizi öneririz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.