Flurry: Noel döneminde en çok Apple ve Samsung cihazlar aktifleştirildi

Flurry: Noel döneminde en çok Apple ve Samsung cihazlar aktifleştirildi

En büyük ve başarılı mobil analitik, raporlama ve reklam uygulamalarından biri olan Flurry her yıl olduğu gibi bu yıl da Noel döneminde en fazla aktifleştirilen mobil cihaz, en çok indirilen uygulamaları ve diğer tercih edilen donanımlarla ilgili raporunu açıkladı. 19-25 Aralık tarih aralığının baz alındığı araştırmaya geçen yıl olduğu gibi yine Apple damgasını vurdu.

Bu yıl da Noel döneminde en fazla aktifleştirilen yeni cihaz marka sıralamasında Apple birinci sırada. Yüzde 51,3 orana sahip Apple'ı yüzde 17,7 ileSamsung, yüzde 5,8 ile Nokia takip ediyor. Sony yüzde 1,6 ile dördüncü sırada yer alırken LG yüzde 1,4'lük oranı ile beşinci en fazla aktive edilen cihaz markası olmuş.

Flurry'ye göre Sony ve LG'nin oranlarının düşük olmasının ana sebebi, bu markaların en çok Asya pazarında popüler olması ve o kültürlerde Noel döneminin en büyük hediye alıp verme günleri ve dönemleri arasında olmaması.

1

Yine küresel olarak 600 bin farklı uygulamadan topladığı istatistiklere göre Amerika'da 1-21 Aralık arası ortalama günlük uygulama kurma sayısı 1 iken, Noel günü bunun 2,5'a zıplaması (normal seyre göre yüzde 150'lik artışa denk geliyor).

2

19-25 Aralık dönemi bazında geçtiğimiz iki yılla yapılan yeni cihaz satış kıyaslamasına göreyse, payını yüzde 4'ten yüzde 13'e yükselten 'phablet'ler (dev ekranlı akıllı telefonlar) Noel'e damgasını vurdu. Büyük boyutlu tabletler ise 6 puanlık bir düşüş yaşayarak toplam yeni cihaz satışlarının yüzde 11'ini oluşturmuş.

3

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.