Volkswagen'den araç performansı veri uygulaması: RaceApp

Volkswagen'den araç performansı veri uygulaması: RaceApp

Volkswagen, otomobil sürücülerinin sürüş performanslarını ve araçla ilgili bazı teknik verileri takip edebilecekleri bir uygulama çıkarttı. LogBox isimli cihaz, aracın kalbine bağlanıyor ve RaceApp adlı iOS ve Android uygulamasıyla birlikte aracın tüm verilerini telefonunuza aktarıyor.

Volkswagen'in "Ölçülebilir Performans" düsturu ile yola çıkan RaceApp uygulaması, aracın 0-100km/h hızlanmasını hesaplamanızı, sürüş istatistiklerini kaydetmenizi, sürüşünüzü analiz etmenizi ve rotalarınızı kaydetmenizi sağlıyor. Kısacası, kendi kişisel aracınızın verilerini ve tepkilerini tıpkı bir yarış arabası hassasiyetiyle takip edebiliyorsunuz. Bununla birlikte bazı rotaları tur olarak kaydedebiliyor, ve o rotalarda en iyi zamanlarınızı almak için kendinizle yarışabiliyorsunuz.

Bluetooth ile çalışan uygulama, Volkswagen'inizi bir yarış aracı gibi takip etmenizi sağlıyor. Her ne kadar halka açık yollar için tasarlanmadığı söylenen bir uygulama olsa da, panelde göremeyeceğiniz bazı verileri size temin etmesiyle LogBox son tüketicinin de ilgisini çekecek gibi gözüküyor. Bir donanım olan ve sadece bazı Volkswagen modelleriyle uyumlu olan LogBox, 299 €'luk (Almanya için, kurulum hariç) satış fiyatı ile karşımıza çıkıyor. RaceApp'in iOS ve Android uygulamaları ise ücretsiz.

LogBox'ı ve RaceApp'in çalışma prensiplerini görebileceğiniz bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.