Akıllı kask üretecek Rus girişimi LiveMap 300 bin dolar hibe aldı

Akıllı kask üretecek Rus girişimi LiveMap 300 bin dolar hibe aldı

Giyilebilir teknolojilerin artık hayatımızın her alanında görmeye başladık. Motorsiklet sürücülerini de özellikle ilgilendiren, akıllı kask örneklerine daha önce rastlamaya başlamıştık. Geçtiğimiz yaz sizlere tanıttığımız Skully AR-1'in rakibi olan LiveMap adlı akıllı kask, bu alanda rekabeti kızdırmaya hazırlanıyor gibi gözüküyor. Bu tarz geleceğin ürünleri, konsept olarak tanıtılmalarına rağmen en büyük sınavı da üretime geçme aşamasında veriyor. Bu yüzden, şirket ürününü raflarda satmaya başlamadan önce ciddi bir AR-GE ve test sürecinden geçip, bu süreçlerden alnının akıyla çıkabilmesi gerekiyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da ortaya çıkan LiveMap'in akıllı kaskları, kaskında içinde size bir projeksiyon ekran sunuyor ve barındırdığı HUD (head-up display) sayesinde navigasyonunu sizin görüş alanınıza getiriyor. Aslında daha basit açıklamak gerekirse, LiveMap kasklara entegre edilmiş birer akıllı gözlük teknolojisini getiriyor. Bununla birlikte kaskın içerisinde mikrofon sistemi, hoparlör sistemi de mevcut. Böylece akıllı kaska sesle komut verebilmeniz de mümkün.

İlk prototipleri de 3 boyutlu yazıcılardan çıktı alınarak yapılan LiveMap akıllı kaskların en ilginç yanı ise, herhangi bir yatırım şirketi ya da melek yatırımcının yanı sıra resmi bir hükümet kurumu tarafından da desteklenmeleri. Rusya Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı, LiveMap projesi için 14.7 milyon Ruble, yani 300 bin dolar civarında bir destek verdiğini duyurdu. Böylece üretim konusunda LiveMap'in arkasında ciddi bir güç olduğunu söyleyebiliriz. Son günlerde dibe vuran Rusya ekonomisinin toparlanmasının bir yolunun da ülkede bu şekilde yapılacak içi girişimler olacağına inanç yüksek.

Ön sipariş fiyatı olarak 1500 dolardan satışa çıkan LiveMap akıllı kaskların piyasaya çıktığında ise fiyatının 2000 dolar olması bekleniyor. 3000 mAh'lik bir bataryaya sahip olacak LiveMap'in şarjının ise günlük olarak yeteceği bildiriliyor. Özel bir ekrana sahip olan LiveMap'in daha önce yayınlanan bir tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.