The Interview yalnızca ABD'de vizyona sokulunca dünyanın geri kalanı torrente saldırdı

The Interview yalnızca ABD'de vizyona sokulunca dünyanın geri kalanı torrente saldırdı

Sony Pictures Entertainment'ın bağımsız sinemalar ve YouTube, Google Play ve XBox Video gibi online kanallardan Noel arefesinde gösterime giren filmi The Interview'ın yalnızca Amerika'da izlenebiliyor olması, filmin internette yayılmasına elbette engel olmadı. Dünya çapında büyük ilgi gören film, korsan film piyasasının da hiti oldu.

Sony'nin filmi gösterime almasından kısa bir süre sonra, The Interview torrent sitelerinde uluslararası izleyicilere açıldı. Torrentfreak'in verilerine göre, skandalla birlikte şöhreti yayılan The Interview, 20 saat içinde yaklaşık 750 bin kez indirildi. Filme o kadar yoğun bir ilgi vardı ki kısa bir süre önce kapatılan ve kardeş sitesi IsoHunt'ın desteğiyle yeniden hayata dönen PirateBay gibi popüler torrent siteleri kullanıcıları ana sayfalarından ve sosyal medya hesaplarından filme yönlendirmeye başladılar.

Filmin torrentte gördüğü ilgi her ne kadar sürpriz olmasa da Sony'nin bu durumdan rahatsız olacağını tahmin etmek zor değil. Hatırlayacağınız gibi Sony filmlerine ait korsan linklerin Google'da  hala aranabilir durumda olması nedeniyle firmanın Google aleyhine planlar yaptığı, hacklenme ile sızan dökümanlarda ortaya çıkan bilgilerden biriydi.

theinterview-facebookDün yaşanan torrent çılgınlığı sırasında PirateBay'in ana sayfasından kullanıcıları filmin torrent sonuçlarının yer aldığı Google sayfasına yönlendirmesinin Sony'yi mutlu etmesini beklememek gerekiyor. Google'ın filmin gösterimi için Sony'yi ilk destekleyenlerden biri olması da şirketin elini kolunu bağlayan bir diğer faktör olabilir. Zira, filmin Amerika'da gösteriminin ulusal bir mesela haline gelmesi Sony'yi acil de olsa bu kararı almak zorunda bırakmış gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.