Japon havayollarından uçakta oyalanmanızı sağlayan mobil uygulama

Japon havayollarından uçakta oyalanmanızı sağlayan mobil uygulama

Federal Aviation Administration (FAA) yani Federal Havacılık Kurumu, uçuşlarda kalkış ve iniş esnasında elektronik cihazların açık kalması ile ilgili kararını yayınladıktan sonra pek çok havayolu firması kurallarını değiştirerek, kalkış ve iniş esnasında da elektronik cihazların (uçuş modunda olması şartıyla) kullanılabilmesine dair izin vermeye başladı.

Her ne kadar bir ağa bağlı olmasa da telefonlar uçak modunda bile pek çok işimizi görebiliyor. Kimi yolcular uçakta internete gerektirmeyen uygulamalarını çalıştırırken kimi yolcular oyun oynuyor kimileri de müzik dinliyor. Japonya'da faaliyet gösteren ve Japonya'nın en büyük havayolu şirketlerinden olan ANA havayolları da burada önemli bir konunun farkına varmış ve yolcularına, uçak modunda çalıştırabilecekleri ANA Takeoff Mode adlı bir mobil uygulama hazırlamış.

Bunu bir fırsat olarak değerlendiren ANA Havayolları'nın bir diğer amacı da uçakta yaşanan stresi azaltmak. Yapılan araştırmalara göre yolcuların en stresli olduğu anlar uçakların iniş ve kalkış anları. Bununla birlikte, yine yapılan araştırmalarda yolcuların yüzde 72'sinin hava yolculuklarında gergin olduğu verisi karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra araştırmalarda insanların uçak yolculuğu boyunca en çok rahatlatan şeylerin puzzle oynamak ve müzik dinlemek olduğu da ortaya çıkmış.

ana-havayollari

ANA Havayolları'bın Takeoff Mode uygulaması bir puzzle oyunu ve akıllı telefonunuz aracılığıyla uçak içindeki hissiyatı en aza indirgeyerek, oyun içindeki dengeye odaklanmanızı amaçlıyor. Siz telefonunuzdaki puzzle'da denge kurma sağlamaya çalışırken ise uçağınız hareket ediyor ve böylece uçuşu biraz olsun aklınızdan çıkarmış olabiliyorsunuz.

Bu mobil uygulama, havayolu firmalarının uçak içi eğlence sistemlerine de yaptığı devasa yatırımları akıllara getiriyor. Pek çok havayolu uçak içi eğlence sistemlerine ciddi yatırımlar yapıyor. Oysa artık neredeyse uçan her yolcunun bir akıllı telefonu bulunuyor. Yani aslında koltukların arkasına konumlandırılmış olan ve maliyetleri ciddi biçimde artıran uçak için eğlence sistemlerine eskisi kadar gerek kalmayacağı da bir başka gerçek. Şimdilik sadece iOS versiyonu bulunan Takeoff Mode adlı mobil oyunun detay videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.