Sabancı Üniversitesi ön kuluçka merkezi SUCOOL yeni dönem girişimcilerini arıyor

Sabancı Üniversitesi ön kuluçka merkezi SUCOOL yeni dönem girişimcilerini arıyor

sucool sabanci universitesi Start-Up Company League on kulucka merkeziSabancı Üniversitesi'nin 2013 yılında tanıttığı ön kuluçka merkezi Startup Company League yeni dönem başvurularını almaya başladı.

Kısaca SUCOOL olarak anılan program, girişimcilere her yönden kapsamlı bir destek sunuyor. Mentor eğitimlerinden, müşteri ve ortak bulmaya, ofis ihtiyaçlarından yatırım almaya kadar bir çok konuda girişimcilerin arkasında duruyor.

Sabancı Üniversitesi Kampüsü'nde ve Taksim’de ücretsiz ofis alanı sağlayan SUCOOL, Türk Telekom'un desteğiyle bu sene de iddialı girişimciler yetiştirmek için kolları sıvıyor. Büyük problemlere yenilikçi çözümler geliştiren ve zamanının en az yarısını girişimine ayırabilen ekipleri, prototip veya hemen öncesi aşamada desteklemek istiyor.

Fikrine ve projesine güvenen girişimcileri 15 Ocak 2015'e kadar sucool.sabanciuniv.edu adresinden başvuru yapmaya davet ediyor.

Geçen yıllarda neler yaptı?

SUCOOL, her sene en iyi girişimcilerini MIT, Silikon Vadisi ve Singapur Üniversitesi girişimcilik yarışmaları ve programlarına burslu olarak gönderiyor ve girişimciler burada yeni başarılara imza atıyor. 2013'te SUCOOL ekiplerinden biri MIT Global Founder Skills Accelerator Programı’nda 14 bin dolar ödül kazanmış ve bir diğer ekip Singapur Uluslararası Girişimcilik Yarışması’ndan 1. olarak dönmüştü.

2014 senesinde ise desteklenen 10 projeden 5’i firmalaşmış. SUCOOL'un 2 haftalık Silikon Vadisi'ne götürdüğü 5 girişimciden biri bu vesileyle yatırımcı bulmuş. Bir başka girişim de bir melek yatırımcı ve Inovent’ten yatırım almayı başardı.

Girişimcilere verilecek destek için bir yıl boyunca ücret talep etmeyen SUCOOL'un kurulacak limited şirkete yüzde 3'lük sermaye yatırarak ortak olduğunu ve ortaklık sonrası bir sene ücretsiz destek vermeye devam ettiğini hatırlatalım.

Aşağıdaki videoda SUCOOL girişimlerinin Silikon Vadisi turunda neler yaptığının özetini görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.