YotaPhone 2: E-kitap okuyucu ve akıllı telefon birlikteliği aşama kaydetti

YotaPhone 2: E-kitap okuyucu ve akıllı telefon birlikteliği aşama kaydetti

Rusya merkezli telekomünikasyon ve tüketici elektroniği şirketi WiMAX Holding, YotaPhone isimli akıllı telefonuyla Avrupa ve Amerika pazarında ses getirmişti. Şirket yeni model YotaPhone 2 ile kullanıcıların birçok ihtiyacını tek elden karşılayacak gibi duruyor.

YotaPhone 2'nin ilk dikkat çeken özelliği, selefi gibi, çift ekrana sahip olması. Birinci ekran 5 inç boyutunda ve 1920 x 1080 çözünürlüklü. Arkada normalde batarya kapağını gördüğümüz yerde ikinci ekran var. Bu ekran da 4,7 inç boyutunda ve 960 x 540 çözünürlüğe sahip. Bu ikincil ekranın özelliği, yine ilk YotaPhone'da olduğu üzere, e-ink teknolojisiyle çalışması. Bu ekran ön tarafta yer alan LCD ekran gibi gözünüzü yormuyor ve bataryayı çok tasarruflu kullanıyor. İkincil ekranı widget'larla kişiselleştirmek de mümkün.

Firma bu ikincil ekranı YotaMirror olarak adlandırmış. Cihaz Android işletim sistemiyle geldiği için Android'te bulunan tüm uygulamalar bu ekranda da kullanılabiliyor. Bununla birlikte Android platformunda yer alan popüler e-kitap okuyucuları bu ekranda kullanmak, hem gözlerini yormadan hem de az şarj tüketerek kitap okumak akıllı bir tercih oluyor. Android'in, iOS'e göre daha fazla özelleştirilebilir olduğunu düşündüğümüzde bu ikincil ekranla çok daha farklı şeyler yapılabilir.

Android KitKat (4.4) yüklü olarak gelen telefon üzerinde 2.3 Ghz dört çekirdekli işlemci ve 2 GB ram bulunduruyor. YotaPhone 2'nin tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir ayrıca geçtiğimiz yıl düzenlenen Mobile World Congress'te şirketin CEO'su Vlad Martynov ile yaptığımız röportajı buradan izleyebilirsiniz.

YOTAPHONE 2 The Phone With Two Fronts EU from YotaPhone on Vimeo.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.