Koding'in online hackathon'undan kalan izler ve kazananlar

Koding'in online hackathon'undan kalan izler ve kazananlar

500 bin -şu an Koding'e kayıtlı yazılım geliştirici sayısı: 800 binin üzerinde!- yazılım geliştiriciye ulaşmasını online hackathon düzenleyerek kutlamaya karar veren Koding, dünya genelinde bin 500'ün üzerinde şehirden 60 binden fazla başvuru aldı. Katılımcıların hackathon sırasında bulundukları ortamı Twitter üzerinden paylaşmasıyla oldukça eğlenceli bir hale gelen etkinliğin sponsorları da ilgi çekiciydi.

Google ve PayPal gibi isimlerin yanında ülkemizde Turkcell'in de sponsor olarak yer aldığı etkinlikte toplamda 35 bin dolar değerinde ödül dağıtıldı.

Bizzat Koding'in açıkladığı rakamlara göre; bugün sonuçları açıklanan hackathon'da yarışan 500'den fazla ekip, 48 saat içinde bir proje geliştirerek birincilik için yarışmış. Kazananlara baktığımızda da birinci sırada kodlama öğrenmek isteyenler için online bir oyun geliştiren WunderBruders'in olduğunu görüyoruz. Yani evet, kod okuryazarlığı yine ön planda.

İkinci sıradaysa iklim değişiklikleri ve deprem gibi doğa olaylarını veri görselleştirmesiyle anlatan Coddee Break var. Üçüncü sırada olup 2 bin dolar değerinde ödül kazanan WaterPistols'u ise HTML5 tabanlı bir online oyun olarak tarif edebiliriz.

Online olarak hackathon düzenlemenin mümkün ve üstelik eğlenceli ve öğretici olabileceğini gösteren Koding, diğer yandan da 500 bin yazılım geliştirici barajını aşmasını kutlamış oldu. Çok sayıda kategoride dereceye giren onlarca projeyi hackathon'un sonuç sayfasında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.