Twitter, ilk şeffaflık raporunu 2012 yılında henüz halka arzını yapmamışken yayınlamıştı. Halka arzından sonra da düzenli olarak şeffaflık raporunu yayınlamaya devam eden Twitter, 6'şar aylık periyotlarla şeffaflık raporlarını yayınlamaya devam ediyor.
Twitter, şeffaflık raporlarında, şirketlerine hükümetlerden gelen bilgi taleplerini, kaldırma taleplerini ve telif hakları yüzünden yayından kaldırılan içeriklerle ilgili halka açık bilgilendirmelerini gerçekleştiriyor. Bugüne kadar İngilizce olarak yayınlanan şeffaflık raporu, Twitter'ın bugün yaptığı duyuruyla birlikte tam 10 dilde yayınlanmaya başlayacak.
Our main #transparency reports are now available in ten languages! Individual country pages to follow in early 2015. http://t.co/Y7r3yVbBkf
— Policy (@policy) December 17, 2014
Twitter'ın Şeffaflık Raporu'nu yayınladığı ülkeler aynı zamanda Twitter'ın en çok kullanıldığı ülkeler ve tabii ki Şeffaflık Raporu'nda ön sıralarda yer alan ülkelerle ilgili de bir ipucu veriyor diye yorumlayabiliriz. Ancak tabii ki Şeffaflık Raporu'nu sadece en çok bilgi talebinde bulunan ülkeler olarak yorumlamamız da yanlış olur.
Bu noktada Twitter'ın en çok kullanıcıya sahip olduğu ülkelerin dilinde Şeffaflık Raporu yayınlamaya başladığını da belirtmeliyiz. Fakat burada bir istisna Rusça dili, Rusya'da pek çok Twitter kullanıcısı olmasına rağmen, Rusya Twitter'dan hiçbir bilgi talebinde bulunmamış.
Twitter'ın Haziran 2014 - Aralık 2014'ü kapsayan Şeffaflık Raporu'nu, 2015'in ilk günlerinde yayınlaması bekleniyor. O rapor da yayınlandığında Webrazzi üzerinden sizlerle ilk Türkçe raporu da sizlerle paylaşıyor olacağız.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap