Konu bazlı mesajlaşma uygulaması Chatous, 2.1 milyon dolar yatırım aldı

Konu bazlı mesajlaşma uygulaması Chatous, 2.1 milyon dolar yatırım aldı

Konu bazlı mesajlaşma platformlarıyla son zamanlarda biraz daha çok karşılaşmaya başladık. Hem biraz artık geçmişte kalmış forum kültürünün öğelerini hatırlatan hem de günümüzdeki mesajlaşma uygulamalarının dinamiklerini içinde bulunduran Chatous, General Catalyst'ten 2.1 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

Chatous uygulaması üzerinden ilgi alanlarınıza yönelik konulardaki konu başlıklarına girerek, orada farklı kişilerle konuşmalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Tıpkı Snapchat'te olduğu gibi sadece belli bir saniye gözüken fotoğraflar, hashtag bazlı konular aslında Chatous'u güncellenmiş bir "modern mIRC" yapıyor desek hiç de yanılmış olmayız.

Chatous'u dilerseniz anonim bir kullanıcı olarak da giriş yapabiliyor ve hiç tanımadığınız insanlarla konu bazlı olarak sohbet edebiliyorsunuz. Chatous'a aynı zamanda kayıt olmanızı da sağlıyor. Yani kişisel bilgilerinizle Chatous'da kayıtlı bir kullanıcı olarak da yer almanız da mümkün, yine aynı şekilde sohbet ettiğiniz kişileri arkadaş olarak da ekleyebiliyorsunuz.

chatous-ekran-goruntusu

Chatous, iOS ve Android platformlarında yer almasının yanı sıra web sürümüyle de hizmet veriyor. Web versiyonu ile sadece mesaj yazmak ve smiley göndermek mümkünken, Chatous'un mobil uygulaması aracılığıyla fotoğraf, ses veya link paylaşılabiliyor.

Kasım 2012'de kurulan Chatous'ta, paylaşılan bilgilere göre bugüne dek toplam 2 milyardan fazla mesaj iletilmiş durumda. Uygulamaların da toplamda 3 milyondan fazla kişi tarafından indirildiğini paylaşan Chatous, aylık aktif kullanıcı sayısını ise paylaşmaktan kaçınmış. Kısacası yapısıyla ilgi çekici olmasına rağmen Chatous'un kullanıcılar tarafından tutulması anlamında ufak bir problemi var gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.