Dördüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Gripati yeni yıla yeni oyunla giriyor: Jup Jup

Dördüncü yaşını kutlamaya hazırlanan Gripati yeni yıla yeni oyunla giriyor: Jup Jup

Yerli mobil oyun geliştirici ekiplerin en eskilerden biri olan ve yoluna başarıyla devam eden Gripati, dördüncü yılına girmeye hazırlanırken yeni yılı da yeni oyunlarla karşılıyor.

Dolmuş Driver ile milyonlara ulaşan, Egg Fight ile de adından bir hayli söz ettiren ekibin yeni oyunları, hem iOS hem de Android platformunda mevcut olan Jup Jup ve Don't Drop That!.

2014 yılı başında şirket içinde yeni bir yapılanmaya giden stüdyo, ayrı ayrı oyunlar üzerinde çalışacak mikro takımlara bölünmüş. Ekibin yakın geçmişte yayınladığı Don't Drop That! ve Jup Jup, iki ayrı takımdan çıkan en dikkat çekici oyunlar. Çok çalışanı olmayan (ekip yaklaşık 10 kişi) bir oyun stüdyosunun böylesi bir karar alıp ardından başarılı iki oyun üretebilmesi oldukça iyi bir performans kanaatimce.

Ekibin en yeni oyunu Jup Jup, Solitaire ile renk eşleştirme oyunlarının bir kombinasyonu olarak düşünülebilir. Yaklaşık 1.5 ay gibi kısa bir sürede geliştirilen oyun Emre Pehlevan ve Erman Erol'un eseri. Oyunun yılbaşı özel versiyonunun hem iOS hem Android versiyonun yayında olduğunu belirtelim.

Ekip, kullanıcılardan gelen geri dönüşler ve belirledikleri geliştirme planı paralelinde Jup Jup'un yeni versiyonu üzerinde çalıştıklarını söylüyor.

Firmanın yakın zamanda geliştirdiği diğer oyun Don’t Drop That!'de ise bir çubuğu sağ ve soldan kontrol ederek dengede tutuyor, yukarıdan düşen şekilleri belli bir süre çubuk üzerinde dengeleyerek patlatıyor ve çubuğun altında yer alan düşmanlara yakalanmadan en uzun süre hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Impossible games türünde olan oyun yüksek el- göz koordinasyonu gerektiren bir oyun. Don’t Drop That!'in yazılımı Abdullah Söylemez, görsel tasarımı Emre Pehlevan'a ait. Oyunun şu an için yalnızca iOS versiyonu var ancak ekip yakın zamanda Android versiyonunu yayınlacaklarını belirtiyor.

2015 planlarını hazırladıklarını söyleyen Emre Pehlevan, şirketin amiral gemisi Dolmuş Driver'ın ikinci versiyonu üzerinde çalışmaya devam ettiklerini ve yakın zamanda oyuncuların beğenisine sunacakları aktardı. Sonsuz koşu türündeki oyunları "Love Cubes in the Dark" üzerinde de çalışmalar sürüyor. Özellikle Dolmuş Driver'ın büyük bir hayran kitlesine sahip olduğunu ve oyunun ikinci versiyonunun yine adından uzun zaman söz ettireceğini düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.