İTO liderliğinde başlatılan Teknoloji Melekleri projesi, genç kadınları teknoloji sektörüne çekmeyi hedefliyor

İTO liderliğinde başlatılan Teknoloji Melekleri projesi, genç kadınları teknoloji sektörüne çekmeyi hedefliyor

Türkiye'de teknoloji alanındaki kadın girişimcilerin epey bir azınlıkta olması sorununu adresleyen Teknoloji Melekleri projesi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) liderliğinde başladı. Proje, lise mezunlarından başlamak üzere, genç kadınların kariyerlerine teknoloji uzmanları ve aşamalı olarak girişimci olarak devam etmelerini amaçlıyor.

Teknoloji Melekleri projesinde öncelikle, 18 ila 25 yaş arasında, ilk etapta en az lise mezunu olan 90 genç kadının teknoloji uzmanı haline gelmesini sağlayacak eğitim programına katılması sağlanacak.İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından organize edilecek ve Şubat 2015’te başlaması planlanan Teknoloji Uzmanlığı Eğitim Programı kapsamında katılımcıların bir ay boyunca, mobil teknolojiler, iş güvenliği, mesleki İngilizce gibi dersler alması sağlanacak. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, City and Guilds tarafından akredite edilen uluslararası geçerliliğe sahip teknoloji uzmanı sertifikasıyla ödüllendirilecek. Proje, geleceğin teknoloji uzmanlarına yüzde 75 istihdam garantisi vaat ediyor.

Proje kapsamında, teknoloji uzmanlığının ardından girişimci olmaya özendirilen adaylardan dileyenlerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almaları sağlanacak. Bu katılımcılara KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı verilecek.

Teknoloji Melekleri projesinin sonunda, girişimci adaylarının iş fikirlerini akademisyen ve melek yatırımcılara sunmalarını sağlayacak Proje Pazarı etkinliği düzenlenecek. Elemeleri geçen kadın girişimci adayları ise Silikon Vadisi'ne gönderilecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen Teknoloji Melekleri projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve sekiz yerel telekomünikasyon şirketi tarafından destekleniyor.

Detaylar ve başvuru için her ne kadar projenin kendi sayfası olsa da, linklerin çalışmadığını belirtelim. (Ve bu da haliyle projenin imajını ciddi ölçüde olumsuz etkiliyor.) Bunun yerine ayrıntılı bilgi için iletişime geçebileceğiniz birkaç kontak bilgisi burada var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.