Haberleri videolaştıran NowThis News, 6 milyon dolar yatırım aldı

Haberleri videolaştıran NowThis News, 6 milyon dolar yatırım aldı

Gündemdeki haberleri videolaştıran ve görüntüler aracılığıyla 1 dakikanın altında videolarla bir haber sitesi olan NowThis News'ın sahibi olan NowThis Media, 6 milyon dolarlık Seri C yatırımını aldığını duyurdu.

BuzzFeed'in başkanı ve kurucu ortaklarından Kenneth Lerer ve Huffington Post'un eski CEO'su Eric Hippeau ortaklığıyla 2012 yılında kurulan NowThis, bu yılın hemen başlarında NBC Universal News Group'tan stratejik bir yatırım almıştı.

Video haber gazeteceliğine odaklanan NowThis'in başkanı Sean Mills, yatırımın aslında bir iç yatırım olduğunu açıkladı. Axel Springer'ın da stratejik olarak giriş yaptığı bu yatırım turunda şirketin önceki yatırımcıları Oak Investment Partners, NBC Universal, SoftBank Capital ve Lerer Hippeau da fon sağladı.

Bu yaz aylarından itibaren günlük 1 milyon video izlenme sayısına ulaşmaya başladığını açıklayan NowThis'in Kasım 2014'teki toplam video izlenme sayısının ise 40 milyona ulaştığı belirtildi. Kısa ve öz videolar olmasıyla birlikte izlenilebilirliği de yüksek olan videoların daha çok tüketildiği tahmin etmemiz güç değil.

Şu anda takipçi kitlesini 18-34 yaş arasında, teknoloji meraklısı ve politik olarak duyarlı kişilerden oluştuğunu belirterek tanımlayan NowThis'in ciddi bir potansiyeli var. Bununla birlikte kendi bünyelerinde bir stüdyo da kuran NowThis, yeni medyanın önemli bir neferi olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.