TheTake: Film sahnelerini tanıyıp ilgili ürün ve mekanları listeleyen mobil ticaret uygulaması

TheTake: Film sahnelerini tanıyıp ilgili ürün ve mekanları listeleyen mobil ticaret uygulaması

TheTake, pazarlamacıların, özelliklere TV dizi ve sinema filmlerine ürün yerleştirmeyi seven reklam verenlerin aşık olacağı türden bir uygulama. Filmler için Shazam olarak ünlenen uygulama için "IMDB ile Shazam'ın bir çocuğu olsa böyle olurdu" yorumları yapılıyor. Ancak bu eksik bir tanımlama bile olabilir, zira bu iki beceriye bir de mobil ticaret eklenince TheTake, biraz iyimser bir yaklaşımla, yakın zamanda 2,3 milyar dolar değerlemeyle 150 milyon dolar yatırım alan TheHouzz'un ev dekorasyonu için yaptığının bir benzerini moda endüstrisine de yapma potansiyeline sahip olabilecek bir uygulama.

Geçtiğimiz Eylül ayında 2 milyon dolar yatırım alan TheTake, turun ardından yayınlanması beklenen mobil uygulamasını bir süre önce piyasaya sundu. TheTake'in ilgi çeken uygulaması, filmleri Shazam gibi seslerinden tanıyor. İzlediğiniz bir Hollywood filmini uygulamaya dinlettiğinizde sizi ilgili sahneye götüren The Take, bu sahnedeki ürünleri ve ilgiliyse mekanı listeliyor. Aradığınız, bir ceket, jean, astronot kostümü ya da gözlükse bulmuş olma ihtimaliniz yüksek, bundan sonra The Take sizi ürünü doğrudan satın alabileceğiniz e-ticaret sayfasına yönlendiriyor ve alışverişi uygulama içinden yapmanızı sağlıyor.

thetake-ekran

Uygulamanın en etkileyici taraflarından biri elbette arşivleme başarısı. Popüler filmler ve sahnelerinin arşivlendiği veri tabanında, ilgili aktör ya da markaların da bağlantılı içerikleri görüntülenebiliyor. TheTake arşivi 2014 yılından başlıyor ve bu tarihten ileri doğru gidiyor. Yani TheTake'te geçmiş dönem filmlerin yer alması planlanmıyor. Bu tahmin edebileceğiniz gibi oldukça emek yoğun ve karlılığı şüpheli bir iş. Yeni çıkan yapımların haliyle TheTake'de işlenmesi daha pratik sonuçlar verebilir.

Arşivinde bugün 100 filmi barındıran TheTake, çıkacak tüm filmler yerine hit filmlerle veri tabanını genişletecek. Bu da bir yılda vizyona giren filmler arasında 90 ila 150'sinin TheTake'de yer alacağı anlamına geliyor.

Filmlerin popülerliğinden faydalanan TheTake, halihazırda yükselişte olan mobil ticareti deneyen en yeni uygulamalardan biri. Filmler odağını zaman içinde farklı yapımlarla genişletmesiyle ciddi büyüme potansiyeli de barındırıyor. İncelemek isterseniz TheTake'in iOS uygulamasını indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.