Küresel ödeme çözümü Adyen, 250 milyon dolar yatırım aldı

Küresel ödeme çözümü Adyen, 250 milyon dolar yatırım aldı

Amsterdam merkezli ödeme teknolojileri girişimi Adyen, milyar dolarlık girişimler kulübüne girdi. Bugün duyurduğu General Atlantic liderliğindeki turda 250 milyon dolar yatırım alan Adyen'in değerlemesi 1,5 milyar dolara çıktı. Yatırım turumda General Atlantic ile birlikte şirketin halihazırda yatırımcıları Temasek, Index Ventures ve Aydın Şenkut'un kurucusu olduğu Felicis Ventures'ın hatırı sayılır bir katkı yaptığı da notlar arasında.

Yeni nesil ödeme teknolojileri arasında esnekliğiyle dikkat çeken Adyen'in en önemli rekabet avantajı, platformunu kullanan tüccarlara dünyanın hemen her ülkesinden 187 farklı para birimiyle yapılan ödemeleri  ve başta en büyük kredi kartı ağları olmak üzere aralarında Apple Pay, Alipay, Brezilya'da Boletos, Rusya'da Qiwi gibi ödeme sistemlerinin olduğu 250 farklı ödeme metodunu kabul etme kolaylığı sağlaması. Çoklu platform destekleyen Adyen, online, mobil ya da mağazada yapılan ödemeler için çözümler sunuyor, bu şekilde müşterilerinin her bir kanal için ayrı bir tedarikçiyle çalışmasını önlüyor.

Dünyanın her yerinden, her kanalda, her türlü ödemeyi kabul etmek gibi iddialı bir amaç, halihazırda rekabetin yoğun olduğu ödeme sistemleri pazarında ciddi finansman gerektiriyor ve Adyen'in teknolojisi yatırımcıları bu hedefe ikna etmiş gibi görünüyor. Zira şirketin turdan sonraki önceliği uluslararası yayılmasına hız vermek olacak. Adı geçen pazarlarsa Kuzey Amerika ve Asya-Pasifik.

2006 yılında kurulan Adyen'in online ödeme sisteminin müşterileri arasında Facebook, Spotify ve Airbnb gibi küresel ölçekte çalışan şirketler yer alıyor. Adyen'in platformunda bu yıl gerçekleşen işlem hacminin 30 milyar doları geçmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.