Bulut çağrı merkezi çözümü Alotech, Endeavor Girişimcisi seçildi

Endeavor'ın bu yıl 8-10 Aralık tarihlerinde Miami, ABD'de düzenlenen 56'ıncı Uluslararası Seçim Paneli'nin sonuçları açıklandı. 15 ülkeden 32 şirket ve 57 girişimcinin katılımıyla gerçekeleşen panelde Türkiye'yi temsil eden Alotech, Endeavor girişimcisi seçildi. Böylelikle Alotech, bu yıl küresel düzeyde Endeavor Girişimcisi unvanını alan altıncı girişim oldu.

birkan_babakol_idris_avci_cenk_soyakÇağrı merkezi operasyonlarını buluta taşıyan Alotech, hizmeti Bulut Santral (Cloud PBX), Bulut Çağrı Merkezi (Cloud Contact Center) ve Kanal Çağrı Yönetimi çözümleriyle tamamen kapsıyor. AloTech, tüm hizmet portföyünü kullandığın kadar öde modeliyle ücretlendiriyor. Alotech'in çözümünü kullanan şirketler, bulut çağrı merkezi platformuyla gelen-giden çağrı adet ve süreleri, gelen çağrıların cevaplanma oranları gibi istatistikleri web tabanlı bir platform üzerinden anlık olarak takip edebiliyor.

Vestel, Teknosa, Joker gibi şirketlerin kullandığı teknoloji AloTech'e Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Odası (UK Trade & Investment) tarafından düzenlenen GREAT Startup Yarışması’nda “Anadolu’nun Teknoloji Girişimi” ödülünü getirmişti.  Ödül, şirket için öncelikle İngiltere ve ardından İngilizce konuşulan pazarlara açılma planlarını destekleyici nitelikteydi.

2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Teknokent'te Cenk Soyak, Birkan Babakol ve İdris Avcı tarafından kurulan AloTech'in bulut tabanlı teknolojisi TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından da ulusal Ar-Ge kapsamında destekleniyor. AloTech CEO’su Cenk Soyak, Endeavor Girişimcisi olmanın uluslararası açılımlarına yardımcı olacağı yorumunda bulunuyor.

Alotech CEO'su Cenk Soyak ile GREAT Startup Yarışması’nda ödül alması üzerine yaptığımız röportajı da aşağıda görebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.