Dijital ehliyet, ABD'nin Iowa eyaletinde hayata geçiyor

Dijital ehliyet, ABD'nin Iowa eyaletinde hayata geçiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin Iowa eyaleti, çıkarmaya hazırlandığı mobil uygulama ile birlikte artık sürücülerin fiziksel ehliyetlerini yanlarında taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Fiziksel ehliyetleri aynen dijital ortama aktaran mobil uygulama ile birlikte artık sürücüler trafik polisine ya da diğer resmi makamlara kimlik sorgusunda akıllı telefonlarını gösterebilecek. Kısacası bu mobil uygulama resmi olarak kimlik beyanı yapabilme yeteneğine sahip olacak.

Çoğu zaman ehliyet, hüviyet veya pasaport gibi resmi belgeleri yanımızda, ceplerimizde veya çantalarımızda taşımak zorunda kaldığımız oluyor. Bu durumun çok da sevimli bir yanı yok ve artık yanımızdan asla ayırmadığımız akıllı telefonlarımızda kimliklerimizi taşımak ve bunun da resmi olarak beyan edebiliyor olmak önemli bir gelişme.

Dijital geliştirme projelerine ciddi önem veren Iowa eyaleti, dijital ehliyet projesi ile aynı zamanda kağıtsız bir yaşam ve karbon ayakizini azaltmayı da hedefliyor. Bu konuda erken atılan adımlar ise hem ABD'deki diğer eyaletlere hem de diğer ülkelere örnek teşkil edecek.

iowa_iphone_drivers_license

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.