Zynga'nın aylık aktif kullanıcı sayısındaki hızlı düşüş [Webrazzi PRO]

Zynga'nın aylık aktif kullanıcı sayısındaki hızlı düşüş [Webrazzi PRO]

Webrazzi PRO'da haftanın en çok dikkatinizi çekeceğini düşündüğümüz içeriğiyle yine karşınızdayız. Bu haftanın konusu; 'bir dönemin efsane oyun şirketi' Zynga. Dilerseniz 'haftanın grafiği' yazı dizimizin tamamına bakıp, geçmiş haftalardaki konu başlıklarımızı hatırlayabilirsiniz.

2007 yılında San Francisco'da kurulan Zynga, dünyada sosyal oyun kavramının yaratıcısı oldu desek abartmış olmayız. Geliştirdiği Zynga Poker ve FarmVille gibi oyunlarla çok ciddi aktif kullanıcı ve gelir rakamlarına ulaşan şirket, kuruluşundan 4 yıl sonra borsaya açılma başarısı göstermişti.

Hemen aşağıda detaylıca sizinle paylaştığımız ve bizzat şirketin kendisinin açıkladığı rakamlara göre 2012 yılı üçüncü çeyreğinde 311 milyon ortalama aylık aktif kullanıcısı bulunan Zynga; 2014 yılı üçüncü çeyreğinde yani 2 sene sonra 100 milyon seviyelerine gerilemiş.

Zynga'ya dair dikkat çeken bir diğer rakam ise 2012 yılı ikinci çeyreğinde 72 milyon olan ortalama günlük aktif kullanıcı sayısının 2014 yılı üçüncü çeyreğinde 26 milyona gerilemesi. Kullanıcı bazlı olarak yaşadığı bu düşüşlerin yanında şirketin gelir ve ciro rakamlarına da göz atmak gerekirse; 2012 yılı ikinci çeyreğinde 332,49 milyon dolar olan ciro rakamnın 2014'ün üçüncü çeyreğinde 176,61 milyona gerilediğini görüyoruz. Bunun dışında en son 2013 yılı üçüncü çeyreğinde kar açıklayan Zynga, son dört çeyrek dilimde de zarar ediyor.

Geçmişinde büyük çaplı işten çıkarmalar ve CEO değişikliği gibi riskli hamleler de bulunan Zynga'nın verilere bakacak olursak da durumu pek iç açıcı değil.

zynga--aylik-ortalama-aktif-kullanici-sayisi

Webrazzi PRO nedir, ne işe yarar?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2000’in üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu şuradan izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel Kaynak: Syda Productions/Shutterstock.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.