Ciddi ilişkilere odaklanan Tinder rakibi Hinge, 12 milyon dolar yatırım aldı

Ciddi ilişkilere odaklanan Tinder rakibi Hinge, 12 milyon dolar yatırım aldı

Tinder'ın bitmek bilmeyen sürüklemelerinden sıkılanlar için geliştirilen Hinge, 12 milyon dolar birinci tur yatırım aldı. Bugüne kadar yalnızca ABD'de 28 şehirde kullanılan Hinge, Shasta Ventures liderliğinde Lowercase, Great Oaks, Eniac, ve CAA Ventures'dan aldığı yatırımın ardından uluslararası açılıma odaklanacak.

Tinder'ın arkadaşlık anlayışının aksine uzun süreli ilişki arayanları hedefleyen Hinge, eşleştirmelerini yalnızca arkadaşlar veya arkadaşların arkadaşları arasından seçerek yapıyor. Facebook tabanlı olarak çalışan Hinge'e göre bu karşınızdaki insanın güvenilir olma ve davranma olasılığını yükseltiyor. Hinge'in aşağıda görebileceğiniz infografiğine göre, rastgele bir yabancının yaşı konusunda size yalan söyleme olasılığı, arkadaşınızın arkadaşına göre 18 kat daha fazla.

hinge arkadaş

real-peopleArkadaş bağlantısından referansla Hinge, eşleşmelerini yaparken romance graph adını verdiği algoritmasıyla adayların uyumluluğunu ölçümlüyor. İşiniz, eğitim geçmişiniz, ilgileriniz ve geçmişte kiminle ilgilendiğiniz gibi verileri kullanan Hinge'in algoritmaları makro trendleri de baz alıyor. Örneğin tıp mezunlarının daha çok tıp mezunlarıyla ilgilenmesi gibi. Hinge, bu verilere göre sizin için seçtiği adayların iş, eğitim geçmişi, ortak arkadaşlar ve ortak ilgiler bilgilerini size gösteriyor.

Kullanıcı deneyimi açısından Hinge, Tinder'la benzerlikler gösteriyor, tek tek gösterilen öneri profilleri sürükleyerek, ilgilendiğinizi ya da ilgilenmediğinizi belirttiğiniz Hinge, size Tinder'dan daha az sayıda ama saha iyi seçilmiş öneriler sunma iddiasında. Aradığınızı bulamazsanız Hinge'in yeni önerileri günlük olarak güncelleniyor.

Hinge'i kullanmaya başlamak için halihazırda Hinge kullanıcısı olan bir bağlantınız olması gerekiyor. Bu da haliyle uygulamanın, doğral olarak Tinder kadar yaygın hale gelmesini engelleyen bir faktör.

Hinge'in son yatırım turuyla bugüne kadar aldığı yatırım miktarı 20 milyon dolara çıktı. İncelemek isterseniz Hinge iOS uygulaması burada, Android uygulaması da burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.