YouTube GIF formatında görsel oluşturma aracını test ediyor

YouTube GIF formatında görsel oluşturma aracını test ediyor

YouTube daha önce ancak üçüncü parti web sitelerince yapılması mümkün olan video içindeki sahnelerden GIF formatında görsel oluşturma aracını ortaya çıkardı ve testlerine devam ediyor.

Şimdilik herkes için açık olmayan bu özellik hızla YouTube'un geneline yayılacak diye tahmin etmek güç değil. Günümüzde internetin en çok ve en hızlı tüketilen içeriklerinden olan GIF formatlı hareketli görseller ve capsler (yani captions) olduğuna hiç şüphe yok.

YouTube'un amacı insanlara videolarından daha çok GIF çıkartmak konusunda yardımcı olmak olabilir. Ancak bu önemli bir özellik çünkü YouTube aldığı kararla oluşturulan tüm GIF'leri kendi sunucularında barındıracağı (host edeceği) bilgisi de mevcut.

YouTube'da bir GIF oluşturmak için ilgili araç üstünden videonun GIF'e çevirmek istediğiniz alanını seçmeniz yeterli oluyor. Sonrasında ise YouTube bu çıktıyı size hemen sunuyor ve ilgili GIF'i hemen indirebiliyorsunuz.

YouTube özelliği genele yaydıktan sonra GIF formatı tüm videoların altında gözükecek ve herkesin kolayca videoların istedikleri bölümünü GIF olarak kaydetme/paylaşma şansı bulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.